Deze blogs helpen jou JOUW SUPPLEMENTEN te gebruiken om sneller  jouw DROOMFIGUUR te realiseren
 Supplementen.

Wat zijn supplementen? We zien ze zo vaak voorbij komen op TV of op onze PC waardoor we moeten denken dat voor elk dipje of huidaandoening of elke andere lichaamshinder er wel een supplement is.  Ik ga proberen om in deze blog een beetje duidelijkheid te verschaffen wat het uiteindelijk is zonder echt diep in te gaan op de samenstelling.


Supplementen : Wat zijn dan wel voedingssupplementen?

Een supplement betekent volgens opzoekingen in het algemeen : aanvulling. 
Voor voedingssupplementen is dit niet anders : het is een aanvulling op je dagelijks geconsumeerde voeding. 
Als je iedere dag gezond, verantwoord en evenwichtig of uitgebalanceerd eet, krijg je de nodige vitamines en mineralen binnen die jouw lichaam nodig heeft.
Een uitgebalanceerd ontbijt is daarom cruciaal en wil je graag meer weten, kan je alvast bijgaande checklist even invullen door te klikken op watontbijtjij.be 
Neem je ’s morgens een vitaminepil is dit een voedingssupplement evenals de tabletjes die je wel eens durft te nemen wanneer je last hebt van zure oprispingen bijvoorbeeld.   
 Als definitie van een voedingssupplement kunnen we stellen dat het elke pil, vloeistof of poeder is dat je via je mond inneemt en dat een voedingsingrediënt bevat.
 

Supplementen : Welke voedingssupplementen zijn er? 

Het zou ons te ver leiden om echt diep in te gaan op de verschillende vormen van voedingssupplementen. De twee grootste categorieën die er volgens mij zijn, zijn de supplementen voor voeding en de supplementen voor de huid.
Daarom geef ik je gewoon een opsomming van wat het kan zijn : vitaminen, mineralen, kruiden, aminozuren, enzymen, orgaanweefsel, hormonen, metabolieten en extracten. 
 

Supplementen : Wanneer voedingssupplementen? 

Er zijn echt niet zo veel redenen waarom we zomaar zouden overschakelen of beter gezegd bijschakelen naar voedingssupplementen.  We leven in een maatschappij waar voeding voldoende aanwezig is om dagelijks in onze gezonde behoefte te voorzien. De enige reden waarom mensen in onze maatschappij vaak naar supplementen grijpen is tijdsgebrek om een uitgebalanceerde maaltijd klaar te maken.
Begin alvast met jouw gezonde tussendoortjes die je voor inspiratie hier gratis kan oppikken :
 
 
Daarom is ook de eerste reden waarom voedingssupplementen wel : als voedsel niet genoeg is.  Als er bepaalde stofwisselingsstoornissen en ziekten van de spijsvertering zijn die de normale vertering van eten en de opname van voedingsstoffen belemmeren.  Daardoor heb je supplementen nodig om die voedingsstoffen aan te vullen.  
Ook mensen net na een operatie of met een chronische ziekte, kunnen meer voedingsstoffen nodig hebben.   Het is hierbij duidelijk dat dit vooral een medische kant heeft en samen met je arts moet besproken worden en welke effecten het zal hebben op het gebruik met je reguliere geneesmiddelen.
 
De tweede reden is als aanvulling op de voeding als je ouder bent geworden.  Wanneer je ouder bent kan je eetlust minder zijn en smaak- en reukvermogen afnemen.  Dit heeft dan vooral te maken met de omstandigheden of de ongemakken die het reguliere eten met zich meebrengt en waarbij supplementen een oplossing kunnen bieden. 
 
Een derde reden is om te voldoen aan speciale behoeften van vrouwen.
Voor de menopauze.  Bij vrouwen die tijdens de menstruatie ijzer verliezen, wordt dit door gewone voeding zelden voldoende aangevuld.   IJzersupplementen zijn wellicht in dit geval de enige snelle en praktische oplossing.
Tijdens de zwangerschap en borstvoeding.  Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, hebben vaak supplementen nodig om de voedingsstoffen binnen te krijgen die ze nodig hebben om nieuw eigen weefsel te maken of om gezonde moedermelk te produceren.  Begin echter niet op eigen houtje of door horen zeggen aan dit traject maar raadpleeg een arts.
Tijdens de volwassenheid.   Opgroeiende vrouwen kunnen misschien vanaf een bepaalde leeftijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium binnenkrijgen via magere melk, yoghurt of zalm maar eenmaal zwanger is dit misschien niet realistisch en zijn calciumsupplementen een simpel alternatief.
 

 

Supplementen : Het gevaar van voedingssupplementen. Baat het niet, schaadt het niet!

 
Deze vlieger gaat in het geval van voedingssupplementen niet op.  Nemen we nu bijvoorbeeld mensen die bloedverdunners nemen.  Bepaalde vitaminen mogen zij niet nemen en dus mogen deze niet in hun voedingssupplementen zitten.  Teveel aan dergelijke vitaminen kan bijvoorbeeld kans op botkanker geven.
Verder kunnen kruiden die in voedingssupplementen verwerkt zijn, gezondheidsclaims vaak niet waarmaken.   
Ideale afslanktabletten zijn vaak nauwelijks effectief maar wel potentieel gevaarlijk.  Moet je daar dan je geld aan geven.  
Het grootste probleem is dat er vaak geen toezicht is of controle op voedingssupplementen.
 

Supplementen : Wat tips bij je keuze?

 
Uiteindelijk heb je dan toch besloten om bepaalde voedingssupplementen te gaan gebruiken.   Hieronder ga ik een paar tips geven waarmee je rekening kan houden.
 
Kies dan voor een supplement van een vertrouwd merk omdat je dat vertrouwen geeft.  Producten die bij de apotheker verkrijgbaar zijn, hebben al een zekere mate van geloofwaardigheid.  Wat je ook altijd kan doen is het product even op google intikken en kijken wat mensen er van vertellen, zo heb je toch een beter idee van wat het product doet en wat de ervaringen zijn.
Als je het product dan toch gekozen hebt, controleer dan de houdbaarheidsdatum.  Zoals gezegd worden vertrouwde merken of die van de apotheker, regelmatig verkocht zodat je minder bang hoeft te zijn dat je een oud product koopt.  Koop geen producten die verlopen vooraleer je alle tabletjes hebt gebruikt of die nog maar een maand houdbaar zijn.
 
Belangrijk is ook om te kijken hoe een product moet bewaard worden en dat kan variëren van de koelkast tot op een koele en droge plaats.  Zet voedingssupplementen nooit op een warme plaats zoals bijvoorbeeld boven de koelkast omdat deze warmte afgeeft.  Een aantal supplementen zijn daar heel gevoelig aan.
 
Het voor mij allerbelangrijkste bij supplementen is dat je je niet laat misleiden door mooie praatjes.   Weet dat het resultaat van een voedingssupplement altijd de combinatie is met je reguliere eetpatroon en de juiste keuzes op je bord en in de winkel.  Een voorbeeld daarvan is als je leest dat je van een product energiek wordt.  Dat zal niet zo zijn als je de juiste combinatie niet gebruikt.  Op een productetiket van een voedingssupplement mag nooit voorkomen dat ze ziekten genezen of een behandeling vervangen.  Er mag zelfs niet naar verwezen worden maar er mag wel op staan dat het een gunstige invloed heeft op………
Lees ook altijd de lijst met ingrediënten omdat je dan weet dat het product de ingrediënten bevat die jij zoekt of nodig hebt.
 
 

Supplementen : Plantaardige voedingssupplementen. 

Voedingssupplementen kunnen stoffen uit planten bevatten en daar moeten we toch even een boompje over opzetten..
Planten zijn zeker een natuurlijke bron van voedingsstoffen. Het bijzondere aan planten is dat ze onder bepaalde omstandigheden specifieke stoffen gaan aanmaken die hen, elk op hun eigen manier, zullen helpen tegen een bepaalde omstandigheid. Deze specifieke stoffen zorgen voor de specifieke werking van planten en de verschillen hierbij.
Bepaalde planten zijn giftig zoals blauwe regen of vingerhoedskruid en mogen in geen geval geconsumeerd worden. 
Andere kunnen enkel onder bepaalde voorwaarden zonder risico gebruikt worden. 
België heeft een lijst met planten uitgebracht die in voedingssupplementen gebruikt mogen worden, met gebruiksvoorwaarden. Deze lijst werd uitgewerkt op basis van de adviezen van een commissie die het veilig gebruik van de planten evalueert op basis van de beschikbare wetenschappelijke informatie.
Planten kunnen in verschillende vormen aan een voedingssupplement worden toegevoegd. Eenzelfde plantensoort kan op verschillende plaatsen of in andere weersomstandigheden groeien. Naargelang deze omstandigheden kan de samenstelling en concentratie aan specifieke stoffen verschillen van plaats tot plaats of van jaar tot jaar. 
Daarom zal er in sommige voedingssupplementen gewerkt worden met gestandaardiseerd materiaal, d.w.z. dat de gebruikte hoeveelheid plantenmateriaal zodanig wordt aangepast dat de hoeveelheid van een specifieke stof steeds dezelfde is.
Een bijzondere vorm van plantenbereidingen zijn de essentiële oliën. Over het algemeen is er veel plantenmateriaal nodig om deze vluchtige olie te bereiden. 
Ook hier kunnen er grote verschillen ontstaan naargelang de plaats van afkomst van de betrokken plant. Deze verschillen kunnen zelfs zo groot zijn dat de resulterende essentiële olie een andere samenstelling heeft. 
 
De juiste combinatie in voeding is volgens mij echter de belangrijkste factor en daardoor maken mensen kennis met mij door te beginnen met de gezonde keuzes te maken in tussendoortjes. 
Een volgende stap is dat jij door enkel te klikken in mijn gesloten facebookgroep kan komen enkel voor vrouwen die mekaar steunen, motiveren en inspireren, jij ook?
 
 
Om verder te ontwikkelen en om mijn meer dan 10 jarige expertise en zoektocht te gebruiken om ook voor jou het beste resultaat te verwezenlijken, heb ik een Suzys Queensplan waarvan ik weet dat het werkt omdat ikzelf het proefkonijn was.  Wil jij meer informatie over je eigen problematieken kan je altijd een gratis gesprek met mij boeken door op deze link te klikken : IK WIL EEN GRATIS ADVIESGESPEKof voor meer informatie Klik op onderstaande foto👇  :

Supplementen : Advocaat van de duivel!

Ondanks de positieve berichtgevingen over supplementen, voel ik mij toch een beetje verplicht om advocaat van de duivel te spelen en vooral waarom het voor gezonde mensen dus verstandig is om gewone voeding te gebruiken om de nodige voedingsstoffen uit te halen.  De belangrijkste verschillen zijn : 
De kosten als je gezonde maaltijden klaarmaakt en de tijd hebt om ze klaar te maken.  Veel van de nodige voedingsstoffen haal je uit vers fruit, groenten, gevogelte, zuivel, vlees en vis.  Een gratis bonus die je gaat ontvangen is dat de reguliere maaltijd ook altijd beter gaat smaken dan een tabletje. 
Nog onverwachte bonussen zijn er omdat gewone voeding een verzameling is van vitaminen en mineralen, de nodige koolhydraten, vetten en eiwitten die de essentiële bouwstenen zijn om uitgebalanceerd te eten plus een aantal ongeïdentificeerde voedingsstoffen uit die planten die we echt wel nodig hebben voor een goede gezondheid.   
De veiligheid voor jezelf zit in het feit dat een tablet zo naar binnen is gewerkt maar je eet nooit zoveel voedsel dat er een teveel zal kunnen optreden aan giftige hoeveelheden te kunnen geraken.  
 

Supplementen : Wat met voedingssupplementen voor de huid? 

Wat dacht je van het gezegde dat wat je eet en naar binnen gaat, je aan de buitenkant gaat merken en dat is ook zo.  Wanneer je huid de juiste voeding krijgt zowel inwendig als uitwendig ga je stralen op alle leeftijden.  Er zijn zoveel negatieve factoren die kunnen inwerken op je huid en waar je niet bij stil staat om te denken aan alcohol, stress, zon enz……  
Een erg belangrijke bron van voeding voor je huid is water.  Ja, je zal misschien denken dat ik rare dingen zeg maar het is wel zo.   Denk maar eens aan uit hoeveel percentage water ons lichaam bestaat, dat is voor iedereen duidelijker en dan weet je dat het duidelijk is dat voldoende water drinken een gunstig effect heeft op de kwaliteit van onze huid.  Het is eigenlijk onontbeerlijk voor een gezonde stralende huid.
Voeding is voor de huid echter niet voldoende en langs de buitenkant heeft onze huid ook de nodige verzorging nodig.
De andere tak van mijn zaak is namelijk ook verzorging omdat ik weet dat beiden onlosmakelijk met mekaar verbonden zijn.  Je kan daarvoor naar mijn andere website feelgoodcouple.be gaan en je kan daar een gezellige avond met vriendinnen boeken in één van mijn kantoren te Meerhout of Hasselt waar ik je van a tot z ga leren hoe je de stappen doorloopt om je huid optimaal te verzorgen : klik daarvoor op onderstaande link :
  
Laten we connecteren