Deze Blogs leren je alles over HUIDVERZORGING 
 Huidverzorging.

 
Huidverzorging is essentieel om de doodeenvoudige reden dat de huid ons grootste orgaan is.  De huid is het pantser van ons lichaam en onze bescherming tegen klappen, invloeden van buitenaf, bacteriën en alles wat enig gevaar kan betekenen voor ons binnenste en daarom is het van belang er heel veel aandacht aan te besteden.  Denken we daarbij ook aan natuurlijke invloeden zoals zonlicht enz…
Ken je ook het gezegde: Een stralende huid begint van binnen uit? Ik heb voor jou alvast een e-book met  65 GEZONDE TUSSENDOORTJES 

 

Huidverzorging : Wat is huidverzorging! 

Zoals gezegd is de huid ons grootste orgaan en stel jezelf eens de vraag of je er dagelijks voldoende aandacht aan besteedt.  Als dat niet zo is en als huidverzorging voor jou geen dagelijkse routine is moet je eerst goed begrijpen wat de huid juist is en hoe ze is opgebouwd. Vooraleer we dieper in gaan op dit onderwerp geven we een opsomming van de huidlagen van buiten naar binnen.  
  • De opperhuid is de huidlaag die je ziet.  In het jargon wordt dit de epidermis genoemd.  De opperhuid is dus de bovenste laag van je huid en bestaat uit een aantal sublagen.  De namen van de sublagen van boven naar onder zijn hoornlaag, heldere laag; korrellaag, stekelcellige laag en basale cellaag.

  • Onder de opperhuid treffen we de lederhuid of in het jargon corium of dermis. De lederhuid is opgebouwd uit bindweefsel.  Dit zorgt voor de stevigheid van de huid die ontstaat door eiwit collageen.  De cellen die zich in de lederhuid bevinden maken collageen aan om voor stevigheid en duurzaamheid van de huid te zorgen.  Er is momenteel een revolutionaire techniek voor het collageenevenwicht “Beautygun”, die bij mij ook kan geboekt worden.  KIjk op  mijn site voor info : Feelgood Couple
     Maar de huid moet meer zijn dan enkel stevig.  Ze moet ook elastisch zijn.  Dit wordt dan weer gedaan door de eiwit elastine dat wordt                        aangemaakt in de cellen van de lederhuid.  Daardoor wordt de huid veerkrachtiger en kan de huid zowel samentrekken als weer wat uitzetten          in de oorspronkelijke vorm.  Ook de lederhuid bevat verschillende lagen die je waarschijnlijk bekend in de oren klinken zoals bloedvaten,                    zenuwen, talgklieren, zweetklieren en haarfollikels.

  • De diepste en derde laag is het onderhuids bindweefsel welk ook bestaat uit een spinnenweg van collageen en bestaat uit veel vetcellen.  Deze vetcellen slaan vet op zodat dit later kan omgezet worden in energie.  Er lopen verder door het onderhuids bindweefsel grote bloedvaten en takken af naar de lederhuid.  In het onderhuids bindweefsel bevinden zich ook de haarzakjes van waaruit dus je haren groeien. 
Verdere uitbreiding over de anatomie van de huid zou ons te ver leiden want uiteindelijk gaat het in deze blog over huidverzorging.  Nog even voor we overgaan tot de verzorging van de huid bespreken we de functies die de huid heeft zodat je weet wat er eigenlijk allemaal aan de gang is in je huid.
 

Huidverzorging : Functies van de huid!

De huid heeft de volgende functies:
  • Beschermschild. De huid is als het ware het schild tegen vele ziektes. Op je huid zijn veel essentiële bacteriën aanwezig die verhinderen dat ziektekiemen zich kunnen aan de huid vastbinden. De huid scheidt ook anti-stoffen uit die de ziektekiemen proberen onschadelijk te maken. In de opperhuid en de lederhuid bevinden zich ook immuun cellen om direct de ziektekiemen te bestrijden die er toch in slagen om langs de eerste sub-lagen van de opperhuid te dringen.
  • Tastzin. In de lederhuid liggen veel tastzenuwen. Je kunt hierdoor verschillende prikkelingen voelen zoals druk, warmte, kou of pijn.
  • Thermostaat. De huid is heel belangrijk in het omgaan met temperatuurschommelingen. In de lederhuid bevinden zich zweetklieren en wanneer je het warm krijgt moet je deze warmte kwijtraken. Je raakt deze warmte kwijt door te zweten. Het zweet blijft op je huid plakken, wat ook leidt tot verkoeling. Als je het koud krijgt trekken de spieren in je bloedvaten samen, zodat er minder bloed doorheen stroomt en er minder energie verloren gaat. Daarnaast gaan je haartjes in de huid ook overeind staan en krijg je kippenvel, waardoor je meer warmte kunt vasthouden.
  • Stofwisselingsproces. Zonnestralen zorgen ervoor dat er een reactie plaatsvindt waardoor vitamine D3 wordt gemaakt. Hierna wordt het vitamine D3 getransporteerd naar de lever om daar te worden omgezet. Daarnaast wordt ook vet opgeslagen in het onderhuids bindweefsel om dit later om te kunnen zetten in energie.

Huidverzorging : Invloeden op goede werking van de huid!

Water is super belangrijk om het voldoende te dringen maar in tegenstelling tot het drinken gaat overmatig water in contact met de huid zorgen voor uitdroging.  De hoornlaag houdt minder water vast en dat komt vaak door langdurig of vaak douchen of veel contactberoepen met water zoals kappers, schoonmakers of horecapersoneel.
Temperatuur. Een koude en lage luchtvochtigheidsgraad hebben een negatieve invloed op de huid.   Het is daarom ook dat mensen in de winter vaak last hebben van een drogere huid dan normaal.  Dit is niet enkel zo buitenshuis maar ook binnen in huis is dit zo en daarom is een luchtbevochtiger in huis vaak geen overbodige luxe.
Zeep heeft vaak een extra uitdrogend effect vanwege de schadelijke stoffen in de zeep. Douchen met badschuim kan de huid dus extra droog maken.  In de beroepen zoals boven al genoemd kan ook handeczeem optreden na veelvuldig contact met bepaalde zepen.  Het is verstandig dat deze personen een ander beroep kiezen dat minder eisen stelt aan de huid.
Voeding.   Vergeet niet dat wat je eet een enorme invloed heeft op hoe je huid er zal uitzien.  Hoe je lichaam functioneert en wat het nodig heeft, zal het halen uit je voeding.  Het is dus duidelijk dat ongezonde voeding, ongezonde gevolgen zal hebben op je huid.  Wat je binnenin niet verzorgt, zal er buien uit komen. Begin alvast met eens te kijken op mijn site : voorgoedslank.be
of ik heb alvast een leuk hebbeding voor je namelijk mijn gratis e-book 65 gezonde tussendoortjes :
JAAAAA, ik wil die 65 gezonde tussendoortjes
 
 

Huidverzorging : Gelaatsverzorging in 5 stappen.

Stap 1 : Reinigen.

Je gelaat reinigen doe je best tweemaal daags.  Bij het opstaan om de talg die ’s nachts is geproduceerd te verwijderen en ’s avonds om de onzuiverheden die de huid tijdens de dag heeft opgenomen te verwijderen.
Weet ook dat een gereinigde huid de verzorgingsproducten die je daarna aanbrengt beter opneemt.
De producten die ik promoot zullen je na gebruik verbazen.  Je huid zal fris aanvoelen en is klaar voor het aanbrengen van andere verzorgingsproducten. Reinigen met water of met water en zeep is niet het beste idee.  Water lost enkel de stoffen op die door water kunnen gereinigd worden. Talg is een vetachtige substanties, die niet door water opgelost zal worden.  Zeep is te agressief en verhoogt de pH van de huid. Daardoor droogt de huid uit en voelt ze trekkerig aan.
 

Stap : 2 Toner.

Na het reinigen van de huid ga je een toner gebruiken.  Deze is geen reiniger of ontzetter, integendeel.  Deze zorgt voor de vochtbalans en vormt een barrière.   De toner kalmeert de huid en beschermt deze.  De toner zorgt ook voor een betere opname van het serum.  Zo zal deze een efficiëntere werking hebben na een toner.
Je kunt dit product eigenlijk een beetje zien als de primer van je huidverzorging. Ofwel: het bereidt de huid voor op het vervolg. Na het reinigen, is het je eerste belangrijke product.
Zoals gezegd gebruik je deze best ’s morgens en ’s avonds.  De toner zal helpen het serum beter op te nemen.  Je huid voelt fris en schoon aan zonder uitdroging en de toner verzorgt je huid op milde wijze.  
 

Stap 3 : Lijn minimaliserend serum. 

Na de toner breng je het lijn minimaliserend serum van mijn verzorgingslijn aan en die helpt de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels te verminderen.  Het geeft je een gladde en zachte uitstraling van je huid.  Om een maximaal resultaat te bekomen breng je deze best ’s morgens en ’s avonds aan na de toner.  Deze is geschikt voor alle huidtypes en belangrijs is om te weten dat er geen toegevoegde parabenen zijn.   
 

 

Stap 4 : Ooggel en oogcrème.

Het ooggel die we gaan gebruiken ’s morgens na het lijn minimaliserend serum helpt de uitstraling van de delicate huid onder de ogen te verbeteren door je huid te verstevigen.  Het helpt om wallen onder de ogen te verminderen en het verfrist je look.
Het gebied rond de ogen bevat minder zweet- en vetklieren waardoor dit gebied zeer ontvankelijk is voor uitdroging.
De gel bevat revitaliserend komkommerextract en is geschikt voor alle huidtypes zonder toegevoegde parabenen. 
De oogcrème gaan we ’s avonds gebruiken na het serum en die heeft dezelfde eigenschappen als het ooggel maar gaat mee de huid rondom de ogen herstellen.
 

Stap 5 : Dagcrème en nachtcrème.

De laatste stap in ons proces is ’s morgens na het ooggel de dagelijkse glow moisturizer of gewoon gezegd onze dagcrème aanbrengen.
De dagcrème zorgt voor een langdurige hydratatie van de huid en maakt dat de huid glad en zacht aanvoelt.  Tevens helpt deze ook de zichtbare rimpels en fijne lijntjes vervagen en verdubbelt de vochtwaarde van je huid in 8 uur.  De dagcrème in ons assortiment is ideaal voor alle gelegenheden waar u wilt dat uw huid fris en zijdezacht aanvoelt of wanneer je je huid wil hydrateren.
De herstellende nachtcrème helpt de huid tijdens de nacht hydrateren.  De lange termijn hydratatie laat je ontwaken met een zachtere gladdere huid.  Het heeft verder dezelfde werking als de dagcrème en is geschikt voor alle huidtypes. 
 

Huidverzorging : TOP TIP! 

Ben je echter nog niet vertrouwd met deze vijf stappen of heb je echt interesse in de mogelijkheden, zou ik willen zeggen, neem eens een kijkje op mijn website feelgoodcouple.be (link).  
Hier kan je ook een supertoffe gratis workshop (link) met vriendinnen boeken om zelf te leren hoe je deze vijf stappen toepast.
Wat ook heel leuk is, is mijn facebookgroep van gelijkgestemde vrouwen dus als je benieuwd bent, verwelkom ik je heel graag in mijn feelgood couple community.  Hier zal ik ook regelmatig een online workshop doen waar je gezellig kan meedoen.
 
 

Huidverzorging : Lichaamsverzorging!

Het belangrijkste om te weten bij het douchen is om dit niet te vaak te doen en niet teveel zeep te gebruiken.  Mensen met een gevoelige huid of bepaalde aantastingen moeten super voorzichtig zijn omwille van mogelijk heftige reacties van de huid.  Veelal is het gebruik van douche-of badolie beter dan zeep.  Is de irritatie het geval bij de handen zoals in de voorbeelden, is het aan te raden om rubberen handschoenen te dragen bij het afwassen.

❤ IK geloof dat ELKE VROUW uniek is , You are Beautiful 
❤ IK geloof dat ELKE VROUW uniek is , You are Beautiful 
Laten we connecteren