Waarom je huid goed beschermen tegen zonlicht?

 
Waarom je huid goed beschermen tegen zonlicht zo belangrijk is.  Wat kan ik doen om aandoeningen en inwerkingen te voorkomen en vooral hoe doe ik het?  We gaan deze vragen nader bekijken en uiteindelijk kijken wat je best kan veranderen aan je huidig patroon.  Wanneer we spreken over je huid goed beschermen bedoelen we vooral tegen UV-licht.   Zonlicht is de belangrijkste factor van aandoeningen aan onze huid.Waarom je huid goed beschermen tegen zonlicht? De voordelen.

 1. Een goede spf bescherming zal veroudering van de huid voorkomen en dat is toch wat we zeker willen bekomen.
 2. Door een goede bescherming vooorkomt het dna schade.  Het aanmaken van pigment is een natuurlijke reactie van ons lichaam om je te beschermen tegen UV schade. Soms maakt je lichaam een foutje door blootstelling aan zonlicht en ontstaat er veranderingen in het DNA van de huidcel. Door de DNA- schade stimuleert men weer de productie van pigment. Hierdoor krijgt de huid een kleurtje. Bruin worden is dus eigenlijk een gevolg van schade aan het DNA van je huid.
 3. Door een goede bescherming voorkomt het pigmentvlekken.  Het aanmaken van pigment is een natuurlijke reactie van ons lichaam, om je te beschermen tegen UV schade. Soms maakt je lichaam een foutje die er dus uitzien als een pigmentvlek. Smeer je je iedere dag in. Dan is de aanmaak van pigment rustiger en worden er minder “foutjes” gemaakt.
 4. Door een goede bescherming voorkom je huidkanker. Huidkanker is meestal een gevolg van uv-straling. Uv-stralen associëren veel mensen met warm zomerweer, maar ook in de koude dagen met minder zon is de kans op schade door UV licht aanwezig.
 5. Door een goede bescherming voorkom je verslapping van de huid.  Denk maar aan een elastiekje dat een tijd in de zon heeft gelegen. Deze is op een gegeven moment uitgedroogd en de rek is eruit. Ditzelfde gebeurd met jouw elastine (het elastiekje van je huid). 
Wil je nog meer lezen over huidverzorging kan je verder gaan naar :

Waarom je huid goed beschermen tegen zonlicht : Wat kan ik doen?

Hierbij enkele algemene tips voor elke leeftijd:
 • Beperk je blootstelling aan de zon. Blijf zoveel mogelijk uit de zon tussen 11.00 en 15.00 uur in het voorjaar en de zomer.
 • Smeer je vaak en rijkelijk in met een beschermingsfactor van minstens 30 SPF.
 • Draag in de zon best een hoed of pet en een zonnebril.
 • Zorg dat je niet verbrandt. Een rode huid is een teken dat je te lang onbeschermd in de zon lag.
 • Drink veel water, water is de voedingsbron voor een mooie huid. 
Zonnecrèmes verminderen het risico op zonverbranding. Hou echter rekening met de volgende tips:
 • Het is belangrijk je 20 minuten voor blootstelling aan de zon in te smeren.
 • Hoe gevoeliger je huid is voor de zon, hoe hoger de beschermingsfactor van je zonnecrème moet zijn.
 • Gebruik liefst een waterbestendige zonnecrème.
 • Let wel: je insmeren betekent niet dat je zomaar langer kan zonnen. 
Daarenboven geniet je gelaat dat tikkeltje meer verzorging maar daarvoor geef ik graag de link naar mijn skinplan (link) dat je kan vinden onder skinplan.be.  Ik help je graag verder met jouw juiste keuzes inzake deze verzorging.  Veel meer informatie kan je dan ook vinden op mijn website inzake huidverzoring : feelgoodcouple.be
Dagelijkse routine brengen in de verzorging van vooral je gelaat en je huid in het algemeen.  In mijn skinplan laat ik je in 5 simpele stappen zien hoe je dit kan doen dus ga snel naar : skinplan.be.  Verder is het super belangrijk bij de eerste zonnestralen al te beginnen met je huid te beschermen.  Preventief beschermen is altijd beter dan achteraf smeren.  Achteraf verzorgen, verzachten en de juiste producten gebruiken is ook van cruciaal belang. 
Leuk is ook altijd om andere vrouwen voor tips en tricks te ontmoeten in mijn facebook groep en dit kan je door hier te klikken.  


Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ❤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment