Wat is huidverzorging?

 

Wat is huidverzorging. Wel huidverzorging is essentieel om de doodeenvoudige reden dat de huid ons grootste orgaan is.  De huid is het pantser van ons lichaam en onze bescherming tegen klappen, invloeden van buitenaf, bacteriën en alles wat enig gevaar kan betekenen voor ons binnenste en daarom is het van belang er heel veel aandacht aan te besteden.   Denken we daarbij ook aan natuurlijke invloeden zoals zonlicht enz…


 

Wat is huidverzorging : Hoe ziet de huid eruit! 

Zoals gezegd is de huid ons grootste orgaan en stel jezelf eens de vraag of je er dagelijks voldoende aandacht aan besteedt.  Als dat niet zo is en als huidverzorging voor jou geen dagelijkse routine is moet je eerst goed begrijpen wat de huid juist is en hoe ze is opgebouwd. Vooraleer we dieper in gaan op dit onderwerp geven we een opsomming van de huidlagen van buiten naar binnen.  
  • De opperhuid is de huidlaag die je ziet.  In het jargon wordt dit de epidermis genoemd.  De opperhuid is dus de bovenste laag van je huid en bestaat uit een aantal sublagen.  De namen van de sublagen van boven naar onder zijn hoornlaag, heldere laag; korrellaag, stekelcellige laag en basale cellaag.
  • Onder de opperhuid treffen we de lederhuid of in het jargon corium of dermis. De lederhuid is opgebouwd uit bindweefsel.  Dit zorgt voor de stevigheid van de huid die ontstaat door eiwit collageen.  De cellen die zich in de lederhuid bevinden maken collageen aan om voor stevigheid en duurzaamheid van de huid te zorgen.  
Er is momenteel een revolutionaire techniek voor het collageenevenwicht “Beautygun”, die bij mij ook kan geboekt worden.  Ga even naar mijn site : Feelgood Couple
Maar de huid moet meer zijn dan enkel stevig.  Ze moet ook elastisch zijn.  Dit wordt dan weer gedaan door de eiwit elastine dat wordt aangemaakt in de cellen van de lederhuid.  Daardoor wordt de huid veerkrachtiger en kan de huid zowel samentrekken als weer wat uitzetten in de oorspronkelijke vorm.  Ook de lederhuid bevat verschillende lagen die je waarschijnlijk bekend in de oren klinken zoals bloedvaten, zenuwen, talgklieren, zweetklieren en haarfollikels.

  • De diepste en derde laag is het onderhuids bindweefsel welk ook bestaat uit een spinnenweg van collageen en bestaat uit veel vetcellen.  Deze vetcellen slaan vet op zodat dit later kan omgezet worden in energie.  Er lopen verder door het onderhuids bindweefsel grote bloedvaten en takken af naar de lederhuid.  In het onderhuids bindweefsel bevinden zich ook de haarzakjes van waaruit dus je haren groeien.

Wat is huidverzorging : Functies van de huid!

De huid heeft de volgende functies:
  • Beschermschild. De huid is als het ware het schild tegen vele ziektes. Op je huid zijn veel essentiële bacteriën aanwezig die verhinderen dat ziektekiemen zich kunnen aan de huid vastbinden. De huid scheidt ook anti-stoffen uit die de ziektekiemen proberen onschadelijk te maken. In de opperhuid en de lederhuid bevinden zich ook immuun cellen om direct de ziektekiemen te bestrijden die er toch in slagen om langs de eerste sub-lagen van de opperhuid te dringen.
  • Tastzin. In de lederhuid liggen veel tastzenuwen. Je kunt hierdoor verschillende prikkelingen voelen zoals druk, warmte, kou of pijn.
  • Thermostaat. De huid is heel belangrijk in het omgaan met temperatuurschommelingen. In de lederhuid bevinden zich zweetklieren en wanneer je het warm krijgt moet je deze warmte kwijtraken. Je raakt deze warmte kwijt door te zweten. Het zweet blijft op je huid plakken, wat ook leidt tot verkoeling. Als je het koud krijgt trekken de spieren in je bloedvaten samen, zodat er minder bloed doorheen stroomt en er minder energie verloren gaat. Daarnaast gaan je haartjes in de huid ook overeind staan en krijg je kippenvel, waardoor je meer warmte kunt vasthouden.
  • Stofwisselingsproces. Zonnestralen zorgen ervoor dat er een reactie plaatsvindt waardoor vitamine D3 wordt gemaakt. Hierna wordt het vitamine D3 getransporteerd naar de lever om daar te worden omgezet. Daarnaast wordt ook vet opgeslagen in het onderhuids bindweefsel om dit later om te kunnen zetten in energie.
Wil je meer lezen en weten over deze materie : JAAAA natuurlijk ben ik geïnteresseerd KOM MEER TE WETEN OVER HUIDVERZORGING  ๐Ÿ›€ ๐Ÿ›€ ๐Ÿ›€Wat is huidverzorging : Invloeden op goede werking van de huid!

Water is super belangrijk om het voldoende te dringen maar in tegenstelling tot het drinken gaat overmatig water in contact met de huid zorgen voor uitdroging.  De hoornlaag houdt minder water vast en dat komt vaak door langdurig of vaak douchen of veel contactberoepen met water zoals kappers, schoonmakers of horecapersoneel.
Temperatuur. Een koude en lage luchtvochtigheidsgraad hebben een negatieve invloed op de huid.   Het is daarom ook dat mensen in de winter vaak last hebben van een drogere huid dan normaal.  Dit is niet enkel zo buitenshuis maar ook binnen in huis is dit zo en daarom is een luchtbevochtiger in huis vaak geen overbodige luxe.
Zeep heeft vaak een extra uitdrogend effect vanwege de schadelijke stoffen in de zeep. Douchen met badschuim kan de huid dus extra droog maken.  In de beroepen zoals boven al genoemd kan ook handeczeem optreden na veelvuldig contact met bepaalde zepen.  Het is verstandig dat deze personen een ander beroep kiezen dat minder eisen stelt aan de huid.
Voeding.   Vergeet niet dat wat je eet een enorme invloed heeft op hoe je huid er zal uitzien.  Hoe je lichaam functioneert en wat het nodig heeft, zal het halen uit je voeding.  Het is dus duidelijk dat ongezonde voeding, ongezonde gevolgen zal hebben op je huid.   Wat je binnenin niet verzorgt, zal er buien uit komen. Begin alvast met eens te kijken op mijn site : Je kan hier klikken om een kijkje te nemen
of ik heb alvast een leuk hebbeding voor je namelijk mijn gratis e-book
 65 gezonde tussendoortjes :
 
Wil je meer weten over huidverzorging? klik ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡
Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten โค

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment