Deze Blogs leren je alles over AFSLANKEN en helpen 
je SLANK blijven
  
Afslanken: wat verstaan we onder afslanken


Afslanken: 95% van de ondervraagden is het antwoord dunner worden, gewicht verliezen.   
Als we er woordenboeken er op naslaan komen we te weten dat afslanken eigenlijk pas ontstaan is in de jaren zestig en een mooier woord is voor vermageren.   Dit is de betekenis die het heeft als het over het menselijk lichaam gaat maar er is ook een tweede vertaling.
Afslanken is ook ingeburgerd in de bedrijfswereld en heeft daar de betekenis van beperken of naar minder gaan bijvoorbeeld bij een reorganisatie personeel afvloeien.
 
We kunnen ons echter de vraag stellen als we spreken over afslanken in termen van het menselijk lichaam hoe doen we dat verantwoord?  In deze blog ga ik jullie het wel en wee van afslanken proberen duidelijk te maken en daarom wil ik beginnen met de invloed van afslanken op je gezondheid.
Het bekomen van een gezond gewicht begint volgens mij met uw gezonde tussendoortjes.  Wil je inspiratie of een exemplaar van mijn 
"GRATIS"  e-book 65 gezonde tussendoortjes, klik dan op bijgaande afbeelding πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

 
 

AFSLANKEN : AFSLANKEN EN GEZONDHEID.

Een slanker persoon heeft namelijk veel meer voordelen dan enkel het bekomen van een mooier lichaam. Het heeft namelijk ook een enorme invloed op je denken en functioneren.  Mensen die minder overgewicht hebben pakken meer zelfvertrouwen.  Let maar eens op hoeveel mensen in je omgeving met een groot overgewicht die een complex met zich meedragen en angst hebben om wat de buitenwereld van hen denkt.   Echt overgewicht kan heel vaak ook leiden tot isolatie want die mensen durven amper nog buiten komen of zich in de openbaarheid vertonen.
Een ander feit is dat mensen met geen of minder overgewicht vitaler zijn dan zij die dit wel hebben.  Opstaan ’s morgens kan al een enorme beproeving zijn voor mensen met een echt overgewicht.
Niet enkel bij jonge mensen kan overgewicht een kritische factor zijn maar vooral mensen vanaf een bepaalde leeftijd zouden ernstig rekening moeten houden met een gezondheidsrisico.
 

AFSLANKEN : DE 10 BELANGRIJKSTE VOORDELEN VAN AFSLANKEN.

  • Het eerste voordeel dat afslanken met zich kan meebrengen is dat je kraakbeen in je gewrichten minder snel gaat slijten en dat je minder onderhevig bent aan artrose.  Simpelweg omdat je gewrichten minder gewicht moeten dragen waardoor ze minder snel gaan slijten.  Wetenschappers hebben naast de gewrichten die het gewicht moeten dragen ook moeten vaststellen dat mensen met overgewicht vaak artrose in de handen krijgen.  De reden daarvoor is dat er door het overtollig vetweefsel hormonen worden aangemaakt die de kans op ontstekingen in het lichaam kunnen verhogen.
  •  Een tweede en erg belangrijk voordeel is een stabiele bloeddruk.  En ook de reden hiervoor is weer simpel want als je zwaarder bent moet je hart harder werken om je bloed rond te pompen waardoor er meer druk komt op je bloedvaten waardoor je bloeddruk dus omhoog gaat. En dat is niet het enige want het heeft ook invloed op je hersenen, nieren en hart.
 
  • Een derde zaak is dat je een aanzienlijk kleinere kans hebt op een herseninfarct.  Een herseninfarct wil zeggen dat je hersenen een bepaalde periode geen zuurstof kregen.   Bij een gezond gewicht is die kans aanzienlijk kleiner dan bij mensen met overgewicht.  Waarom speelt punt twee namelijk je bloeddruk hierin een cruciale rol want mensen met een gezonde leefstijl en evenwichtige voeding verkleinen de kans op een beroerte aanzienlijk.
 
  • Een vierde punt dat ik wil duiden is je ademhaling. Afslanken is bevorderlijk voor de luchtwegen en zorgen ervoor dat de luchtwegen vrij zijn om meer zuurstof op te nemen.  Overgewicht zorgt voor een risicofactor in de ademhaling.  Let maar eens op hoeveel mensen met een overgewicht hiervan last hebben.   Mensen met ernstig overgewicht kunnen het zelfs al benauwd krijgen door gewoon op de zetel of stoel te zitten.
 
  • Een vijfde zaak is dat je aanzienlijk minder kans hebt op aderverkalking. Een goed gewicht na afslanken verkleint het risico op aderverkalking door je bloedcirculatie te verbeteren.  Door overgewicht kan aderverkalking optreden omdat je bloedvaten geleidelijk nauwer en minder soepel worden waardoor de bloedcirculatie verstoord wordt.  Daardoor krijgen je organen en je spieren te weinig zuurstof.
 
  • Een zesde punt is dat je zeker minder kans hebt op diabetes type 2.   Diabetes type 2 gaat eigenlijk over het onder controle krijgen van je bloedsuikerspiegel door minder suiker te eten.   Een gezond gewicht helpt je hierbij en kan soms de bestaande diabetes verbeteren.  Let wel om een verschil te verstaan tussen diabetes 2 en diabetes 1 die andere oorzaken heeft.  Het gaat hier om diabetes type 2.  
Het onder controle krijgen van je bloedsuikerspiegel is essentieel en begint bij je ontbijt.  Wil je hier mee beginnen en heb je raad of hulp nodig, vul dan bijgaand formulier in door op de link te klikken :πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
 
 
  • Een zevende punt zijn je nieren.  Erg belangrijk want deze zijn een essentieel orgaan in ons lichaam.   Afslanken kan je helpen om je nieren gezond te houden.  Onderzoekers hebben een duidelijk verband kunnen aantonen tussen overgewicht en nier risico.  Een hoge bloeddruk als gevolg van overgewicht speelt ook hier weer een erg belangrijke rol en kan je nieren ernstig beschadigen.  Nierdialyses leren ons dat vaak mensen die vanaf het kind zijn overgewicht hadden, nieraandoeningen hebben.
 
  • Acht en zeer zeker een aandachtspunt is dat het afslanken en een gezond gewicht het risico op kanker ook verkleinen.  Bepaalde kankers zijn erg gevoelig aan overgewicht meer bepaald dikke darmkanker, prostaatkanker, borstkanker en baarmoederhalskanker.   Onderzoeksinstituten hebben aangetoond dat er duidelijk een link is tussen overgewicht en die kankersoorten.   Zij promoten en stimuleren en bekomen en behouden van een gezond gewicht.
 
  • Een negende voordeel aan afslanken is dat je gezondere ogen kan bekomen tot op hoge leeftijd.  Een logisch verband is dat een gezond gewicht je helpt om gezonde ogen te houden.  Het heeft allemaal te maken met stoffen afkomstig uit het lichaamsvet en hoe meer je het hebt, hoe meer kans, simpel.  Het regelmatig eten van vette vis of beter gezegd omega 3 heeft een positieve invloed op je ogen en kan bijdragen tot het in goede conditie houden van je ogen.
  
  • Een tiende en laatste punt waar ik even wil bij blijven stilstaan is het effect van overgewicht op je vruchtbaarheid.  Wie een kinderwens heeft kan beter stilstaan bij het feit dat een gezond gewicht extra belangrijk is.  Dit is zo voor zowel vrouwen als mannen dus moeten mannen niet denken dat het enkel voor de vrouw is omdat zij het kind dragen.  Bij vrouwen is het een feit dat overgewicht kan zorgen voor een onregelmatige eisprong wat er voor kan zorgen dat het moeilijker is om zwanger te worden.

Zit je nog niet in mijn Facebookgroep voor enkel VROUWEN, kom zeker in de groep voor meer tips, 
van harte welkom πŸ‘‡
 
Als we ook kijken naar de mogelijke nadelen van afslanken moeten we stellen dat extreem afslanken een negatief effect kan hebben op je lichaam en bepaalde functies.
Zorg er natuurlijk voor dat je niet in het andere extreme terecht komt wat kan leiden tot anorexia maar bij gezond afslanken en uitgebalanceerd eten is die kans echter heel beperkt.  Zoals je leest en wat bij mijn plan zeker niet het geval is, is niet meer eten of maaltijden overslaan.
 

AFSLANKEN : HOE DOE JE HET DAN!

Als eerste zou ik willen zeggen dat je voor jezelf een doel moet bepalen.   Concreet maar haalbaar.   Bijvoorbeeld ik wil zoveel kilogram verliezen in zoveel tijd.  Maak geen onrealistische doelen wat dat zal enkel tot demotivatie leiden.  
Neem je tijd want belangrijk daarbij te weten is dat als je je tijd niet neemt je vaak in het gekende jojo-effect gaat terecht komen.  Je gaat extreem afvallen in een paar weken, je stopt maar je lichaam zal daarna voedsel binnen krijgen en extra snel opslaan waardoor je eigenlijk het gewicht terug gaat aankomen en vaak meer.  
Hou er ook rekening mee dat te streng of teveel afslanken op korte termijn er voor kan zorgen dat je een tekort aan bepaalde voedingsstoffen gaat creΓ«ren.
Beweeg meer en veel.  Hiermee wil ik niet zeggen dat je onmiddellijk een abonnement op de fitness moet nemen of extreem moet gaan sporten maar neem de fiets om naar de buurtwinkel te gaan of ga zelfs te voet als het kan.  Neem de trap ipv de lift.  Doe korte afstanden te voet of met de fiets.  Ga na je werkdag ook eens wandelen.  Bijkomend voordeel is daarvan dat sport je ontspant.  Je gaat je hoofd ook eens leegmaken.
De twee betere tips die ik ooit kreeg waren de volgende.
Zet snoep uit het zicht of weer het uit je keukenkasten.  Snoepen is echt een dooddoener, neem dat van mij aan.
Een leuke vond ik zelf : neem een klein bord om te eten en ik moet toegeven dat wij ook gewend waren om altijd uit een groter bord te eten maar inderdaad, het kan een verschil maken.
 
Natuurlijk als je echt aan de slag wil kan ik je altijd helpen.  Ik ben zelf menige ervaringen rijk als het gaat over afslanken.  Ik heb meer dan 10 jaar op de teller en moet zeggen dat het voor mij ook altijd een strijd geweest is om op gezond gewicht te komen en te blijven.  Nu moet ik er direct aan toevoegen dat gezond gewicht voor ieder een andere betekenis heeft en het is ook onlosmakelijk verbonden aan wat jij verstaat onder gezond gewicht.
Ik weet dat een gezond ontbijt de basis is, gezonde tussendoortjes essentieel om geen suikeropslag te krijgen en verder uitgebalanceerde lunch en avondeten.   
Ik heb een gesloten facebookgroep van vrouwen die net als jij met dit probleem zitten en die omgeving willen waar ze zichzelf kunnen zijn en vragen kunnen stellen die zij willen.  
 
Wil jij dat ook kom dan in mijn facebookgroep : feelgoodcouple community
 
Heb je direct interesse in meer en hoe ik het deed en hoe mijn plan er uit ziet, geen probleem want klik dan op onderstaande afbeelding :
 

❀ IK geloof dat ELKE VROUW uniek is , You are Beautiful β€
❀ IK geloof dat ELKE VROUW uniek is , You are Beautiful β€
Laten we connecteren