De 10 belangrijkste voordelen van afslanken.

 
De 10 belangrijkste voordelen van afslanken, jaja het is niet zo moeilijk om deze te vinden omdat we eigenlijk alleen maar voordelen hebben bij afslanken als we overgewicht hebben.  Onze gezondheid mogen we het belangrijkste noemen wat we hebben want als daar wat schort zitten we direct in een dip of onzekerheid.  Streven naar een gezond gewicht is echt wel belangrijk en daarom geef ik je in deze blog even de 10 belangrijkste voordelen  
 

De 10 belangrijkste voordelen van afslanken : voordeel 1.


Het eerste voordeel dat afslanken met zich kan meebrengen is dat je kraakbeen in je gewrichten minder snel gaat slijten en dat je minder onderhevig bent aan artrose.   Simpelweg omdat je gewrichten minder gewicht moeten dragen waardoor ze minder snel gaan slijten.  Wetenschappers hebben naast de gewrichten die het gewicht moeten dragen ook moeten vaststellen dat mensen met overgewicht vaak artrose in de handen krijgen.  
 

De 10 belangrijkste voordelen van afslanken : voordeel 2.


Een tweede en erg belangrijk voordeel is een stabiele bloeddruk.  En ook de reden hiervoor is weer simpel want als je zwaarder bent moet je hart harder werken om je bloed rond te pompen waardoor er meer druk komt op je bloedvaten waardoor je bloeddruk dus omhoog gaat. En dat is niet het enige want het heeft ook invloed op je hersenen, nieren en hart.
 

De 10 belangrijkste voordelen van afslanken : voordeel 3.


Een derde zaak is dat je een aanzienlijk kleinere kans hebt op een herseninfarct.  Een herseninfarct wil zeggen dat je hersenen een bepaalde periode geen zuurstof kregen.   Bij een gezond gewicht is die kans aanzienlijk kleiner dan bij mensen met overgewicht.  Daarom speelt punt twee namelijk je bloeddruk hierin een cruciale rol want mensen met een gezonde leefstijl en evenwichtige voeding verkleinen de kans op een beroerte aanzienlijk.
 

De 10 belangrijkste voordelen van afslanken : voordeel 4.


Een vierde punt dat ik wil duiden is je ademhaling. Afslanken is bevorderlijk voor de luchtwegen en zorgen ervoor dat de luchtwegen vrij zijn om meer zuurstof op te nemen.  Overgewicht zorgt voor een risicofactor in de ademhaling.  Let maar eens op hoeveel mensen met een overgewicht hiervan last hebben.   Mensen met ernstig overgewicht kunnen het zelfs al benauwd krijgen door gewoon op de zetel of stoel te zitten.
Er is namelijk zoveel dat ik je zou willen vertellen over afslanken en daarom kan je alles lezen in mijn blogs over afslanken :
 
 

De 10 belangrijkste voordelen van afslanken : voordeel 5.


Een vijfde zaak is dat je aanzienlijk minder kans hebt op aderverkalking. Een goed gewicht na afslanken verkleint het risico op aderverkalking door je bloedcirculatie te verbeteren.  Door overgewicht kan aderverkalking optreden omdat je bloedvaten geleidelijk nauwer en minder soepel worden waardoor de bloedcirculatie verstoord wordt.  Daardoor krijgen je organen en je spieren te weinig zuurstof.
 

De 10 belangrijkste voordelen van afslanken : voordeel 6.


Een zesde punt is dat je zeker minder kans hebt op diabetes type 2.   Diabetes type 2 gaat eigenlijk over het onder controle krijgen van je bloedsuikerspiegel door minder suiker te eten.   Een gezond gewicht helpt je hierbij en kan soms de bestaande diabetes verbeteren.  Let wel om een verschil te verstaan tussen diabetes 2 en diabetes 1 die andere oorzaken heeft.  Het gaat hier om diabetes type 2.  
Het onder controle krijgen van je bloedsuikerspiegel is essentieel en begint bij je ontbijt.  Wil je hier mee beginnen en heb je raad of hulp nodig, vul dan bijgaand formulier in door op de link te klikken :
 
 

De 10 belangrijkste voordelen van afslanken : voordeel 7.


Een zevende punt zijn je nieren.  Erg belangrijk want deze zijn een essentieel orgaan in ons lichaam.   Afslanken kan je helpen om je nieren gezond te houden.  Onderzoekers hebben een duidelijk verband kunnen aantonen tussen overgewicht en nier risico.  Een hoge bloeddruk als gevolg van overgewicht speelt ook hier weer een erg belangrijke rol en kan je nieren ernstig beschadigen.  Nierdialyses leren ons dat vaak mensen die vanaf het kind zijn overgewicht hadden, nieraandoeningen hebben.
 
Afbeelding
 

De 10 belangrijkste voordelen van afslanken : voordeel 8.


Acht en zeer zeker een aandachtspunt is dat het afslanken en een gezond gewicht het risico op kanker ook verkleinen.  Bepaalde kankers zijn erg gevoelig aan overgewicht meer bepaald dikke darmkanker, prostaatkanker, borstkanker en baarmoederhalskanker.  
 

De 10 belangrijkste voordelen van afslanken : voordeel 9.


Een negende voordeel aan afslanken is dat je gezondere ogen kan bekomen tot op hoge leeftijd.  Een logisch verband is dat een gezond gewicht je helpt om gezonde ogen te houden.  Het heeft allemaal te maken met stoffen afkomstig uit het lichaamsvet en hoe meer je het hebt, hoe meer kans, simpel.  Het regelmatig eten van vette vis of beter gezegd omega 3 heeft een positieve invloed op je ogen en kan bijdragen tot het in goede conditie houden van je ogen.
 

De 10 belangrijkste voordelen van afslanken : voordeel 10.


Een tiende en laatste punt waar ik even wil bij blijven stilstaan is het effect van overgewicht op je vruchtbaarheid.  Wie een kinderwens heeft kan beter stilstaan bij het feit dat een gezond gewicht extra belangrijk is.  Dit is zo voor zowel vrouwen als mannen dus moeten mannen niet denken dat het enkel voor de vrouw is omdat zij het kind dragen.  Bij vrouwen is het een feit dat overgewicht kan zorgen voor een onregelmatige eisprong wat er voor kan zorgen dat het moeilijker is om zwanger te worden.
 
Als we ook kijken naar de mogelijke nadelen van afslanken moeten we stellen dat extreem afslanken een negatief effect kan hebben op je lichaam en bepaalde functies.
Zorg er natuurlijk voor dat je niet in het andere extreme terecht komt wat kan leiden tot anorexia maar bij gezond afslanken en uitgebalanceerd eten is die kans echter heel beperkt.  Zoals je leest en wat bij mijn plan zeker niet het geval is, is niet meer eten of maaltijden overslaan.
Naast de gezonde tussendoortjes die je boven kon downloaden heb ik een jarenlange expertise en zoektocht achter de rug wat resulteerde in een volledig plan.   Je kan er meer over lezen door te klikken op bijgaande afbeelding :
 
 
Kom alvast in mijn facebookgroep met allemaal vrouwen waar we lekker kunnen keuvelen en vooral mekaar kunnen motiveren en inspireren naar ons resultaat. Hier is jouw link 👇👇👇
  
 

Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ❤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment