Denk je dat visolie even goed is als gewone vis?  We zetten het even voor je op een rijtje.  Een tot twee keer per week vis of schaal- en schelpdieren eten is een gezonde gewoonte. Vis eten kan bijdragen tot een gezonde ontwikkeling van de baby. Voor wie geen vis en schaal- en schelpdieren eet of lust, lijken supplementen van visolie een goede oplossing. En kan zo’n visoliecapsule een portie gewone vis vervangen?
 
Denk je dat visolie even goed is als gewone vis en waarom is vis eten zo belangrijk?
Vis draagt bij tot de inname van omega 3-vetzuren. Een aanbevolen hoeveelheid per dag moeten we eigenlijk innemen voor een normale werking van onze hersenen en een goed gezichtsvermogen maar ook voor onze hart- en bloedvaten. Deze inname gebeurt best via de voeding.  Vette vis is onze voornaamste voedingsbron van de omega 3-visvetzuren. Makreel en haring zijn vette vissoorten en zeer rijk aan omega 3-visvetzuren. Meer magere vissoorten zoals pladijs, tong, wijting en griet bevatten er minder van maar zijn ook nog goede voedingsbronnen van visvetzuren.
Omega 3-vetzuren horen bij deze gezonde vetten, het zijn krachtige ontstekingsremmers. 
Ze spelen een belangrijke rol bij het gezond houden van je immuunsysteem.
Even je geheugen opfrissen: je lichaam heeft verschillende vetzuren nodig om goed te kunnen functioneren. Twee van deze belangrijke vetzuren zijn omega 3, alfalinoleenzuur (ALA), en omega 6, linolzuur (LA).
Deze twee vetzuren moet je uit je voeding halen, want je lichaam kan ze niet zelf maken. 
Na het eten hiervan zet je lichaam deze om in andere noodzakelijke vetzuren. 
Omega 3 zit vooral in vette vis, zoals sardientjes, zalm, makreel, haring, schaal- en schelpdieren. 
Maar denk ook aan walnoten, hennepzaad, lijnzaad, chiazaad, koolzaadolie en perillaolie.
Ook biologische eieren en zelfs groene bladgroenten zoals postelein en veldsla bevatten een kleine hoeveelheid omega 3.
Wil jij weten of jij een goed eetpatroon hebt? 

 
Denk je dat visolie even goed is als gewone vis en kan je vis vervangen door een supplement van visolie?
Wie geen vis en schaal- en schelpdieren eet of lust, kan omega 3-visvetzuren halen uit supplementen van visolie en/of voedingsmiddelen. Maar daarmee is de kous nog niet af. Vis levert samen met omega 3-visvetzuren ook andere waardevolle voedingsstoffen, waaronder hoogwaardige eiwitten, vitamine B12, vitamine D, selenium en jodium. Zij kunnen ook een gunstige rol spelen en mee de gezondheidseffecten bepalen.   Vis valt dus niet zomaar te imiteren of 1 op 1 vervangen is door een ander product. Voedingssupplementen kunnen waar nodig tekorten helpen tegengaan maar zij kunnen nooit gezonde voedingsgewoonten vervangen of ongezonde gewoonten compenseren. 
 
Denk je dat visolie even goed is als gewone vis en heeft het zin om extra omega 3 supplementen te nemen?
Er zijn verschillende soorten omega 3-supplementen op de markt, bijvoorbeeld levertraan, diverse capsules met visolie en algenolie. Het gehalte en type omega 3-vetzuren die aan producten worden toegevoegd kan sterk variëren naargelang het product. Sommige producten zijn rijk aan het eveneens belangrijke omega 3-vetzuur. Check dus altijd het etiket.
Bekijk hoeveel EPA e hoeveel DHA er in een capsule zitten.  
Omega3 supplementen bevatten essentiële oliën en dragen bij aan een normale functie van het hart, om een normaal zicht te behouden en een normale hersenfunctie.  Ze zorgen voor een normale bloeddruk en bloedtriglyceridewaarden.
Ze hebben tevens een gunstige invloed op botten en gewrichten.
Wanneer je meer informatie wil of mensen wil ontmoeten waarmee je informatie of vragen kan delen, kom dan in mijn facebookgroep kLIK  HIER EN KOM IN DE GROEP 🤍 of neem ook eens een kijkje op mijn website voorgoedslank.be


Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ❤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment