7 tips tegen verstopping of constipatie op reis!

7 tips tegen verstopping of constipatie op reis is vaak even vervelend als diarree of andere maagklachten op reis. Daarom deze tips tegen verstopping die vaak te maken hebben met het veranderen van het ritme van je dag, minder verse groenten en fruit als voeding en mogelijks meer witte broodsoorten.  Natuurlijk kan het ook te maken hebben met jou die niet op eender welke plaats naar het toilet wil gaan en daarom het toiletbezoek te lang uitstelt.7 tips tegen verstopping of constipatie op reis : tip 1

Vooreerst neem je een uitgebalanceerd ontbijt met vezelrijke en gevarieerde voeding.  Dit kunnen volkorenboterhammen of andere volkorenproducten zijn zoals havermout of meusli.  Peulvruchten en fruit in je dagelijkse voeding gaan je zeker helpen en daarmee bedoel ik ongeveer 250 gram peulvruchten en een tweetal stuks fruit.  Een aardappel- of pastasalade kan eveneens een gunstige invloed hebben op je darmwerking.
Dit item is in mijn leven een ernstig obstakel geweest waar ik erg veel last van had.  Door de jaren heen en uit mijn lange ervaring heb ik echter het juiste voor mij ontdekt en is dit probleem voor mij helemaal van de baan.  Wil je meer weten over hoe ik het verhielp : 

watontbijtjij.be

7 tips tegen verstopping of constipatie op reis : tip 2

Drink voldoende als je op reis bent en daarmee bedoel ik drinkbaar water.  Bekijk eerst of het kraanwater drinkbaar is, wat op de meeste bestemmingen al niet het geval is, en doe dan het nodige om dagdagelijks eigenlijk minstens 2 liter water te drinken.  Graag laat ik je kennis maken met mijn andere blogs waar je hier meer informatie over gaat vinden :


7 tips tegen verstopping of constipatie op reis : tip 3

Een glas lauw water of een tas koffie op de nuchtere maag kunnen ook een zeer handig hulpmiddel zijn tegen verstopping of constipatie.  Tips als deze bespreken wij ook graag in mij gesloten facebookcommunity dus nodig ik je heel graag uit in deze gesloten groep te komen enkel voor vrouwen zoals jij en ik.

link facebookgroep.

7 tips tegen verstopping of constipatie op reis : tip 4

Er zijn voedingsproducten die meer stoppen dan anderen en laten we die eens even onder de loep nemen en die zijn voor jou ook best te mijden.  In willekeurige volgorde zijn dit beschuiten, witte rijst, toast, straffe thee, bananen, rode wijn en rode bessensappen.
Natuurlijk zijn er ook voedingsproducten die het proces gunstig beïnvloeden zoals  sap van citrusvruchten, karnemelk, peperkoek en yoghurt.
Dit is niet enkel van toepassing op je maaltijden maar ook en zeker ook op je tussendoortjes.  Het je graag een lijst van gezonde tussendoortjes, hier is hij : 


7 tips tegen verstopping of constipatie op reis : tip 5

Neem voldoende en vaak genoeg lichaamsbeweging.  Het is niet omdat je nu op verlof bent dat je je hele lichaam in stand-stil modus moet brengen.  Maak die wandeling langs het strand of in de bergen.  Doe dat fietstochtje ook al gaat het eens wat moeilijker en vooral gebruik in je hotel wat vaker de trap in plaats van de lift.  Als de strandboulevard maar een kilometertje weg is, ga dan te voet.  Je gezondheid zal je dankbaar zijn.7 tips tegen verstopping of constipatie op reis : tip 6

Zoals in het begin reeds gezegd gaan mensen vaak niet zo snel naar een vreemd toilet.  Een goede raad is echter wel dat je je toiletdrang niet te lang mag uitstellen want dan kan je snel in de problemen komen.  Een andere zaak in je toiletbezoek is dat je voldoende tijd neemt om naar het toilet te gaan.  Het heeft geen zin om dit bezoek tegen de tijd te doen want achteraf betaal je de rekening.

7 tips tegen verstopping of constipatie op reis : tip 7

Op het thuisfront is het niet aan te raden om chemische laxeermiddelen te gebruiken echter wanneer je steeds last hebt van hardnekkige verstopping of constipatie op reis, kan dergelijk product wonderen doen en je alsnog een fijne vakantie bezorgen.  In dit geval raad ik aan deze producten te gebruiken in de vorm van druppeltjes die je makkelijk kan meenemen.

Meer tips aangaande voeding & gezondheid.
Steeds welkom in mijn vrouwencommunity

 


Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ❤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment