Mindset bij afslanken, 5 beperkende gedachten en daarom ook 5 uitdagende gedachten!

Mindset bij afslanken, 5 beperkende gedachten en daarom ook 5 uitdagende gedachten is het meest vergeten item als het gaat over afslanken.  In deze blogpost wil ik je meenemen naar de 5 meest beperkende gedachten die we vaak hebben en bespreek ik ook de 5 uitdagende gedachten die je een heel stuk verder zullen brengen in het behalen van je doel.


5 beperkende gedachten : 1. je vermijdt uitdagingen.

Je vermijdt uitdagingen.  Van nature uit zijn we als mens controle- en kuddedieren.  Je gaat graag op in de massa en in die massa kan je je lekker verbergen.  Je hebt je leven netjes op orde en uitdagingen zijn niet aan jou besteed ook al zou je zo graag die andere kant leren kennen.  Kijk rustig om je heen en mensen ouder dan 40 leven hun leventje en zo goed als altijd zal er weinig veranderen aan hun toekomstig bestaan.
Ik nodig je graag uit in mijn gesloten facebookgroep waar enkel vrouwen toegelaten zijn en waar me mekaar motiveren en stimuleren om probleempjes aan te pakken : 


5 beperkende gedachten : 2. je geeft makkelijk op.

Bij de eerste kleine hapering zal waarschijnlijk al de vraag bij je opkomen waarvoor je het eigenlijk allemaal doet want dit is eigenlijk niet zo slecht en is je veilige coconnetje.  Hier moet je je niet bewijzen en je bewijzen die je in de meeste gevallen voor anderen en niet voor jezelf zodat opgeven niet zo heel erg moeilijk is want waarom denk je dan?  Waarom zou je het moeilijker maken als makkelijk ook kan?

5 beperkende gedachten : 3. Je doet slechts tijdelijk moeite voor iets.

Je wereldje is zo complex en er komen zoveel uitdagingen op je pad dat je vaak slechts tijdelijk voor iets moeite doet.  Denken we dan aan een gezondere levensstijl of afslanken.  We zullen het wel volhouden tot de zomervakantie en ons bikini-figuur in orde zijn en dan gaan alle remmen los met vaak de gekende resultaten achteraf want dan komt de befaamde zin dat men meer is bijgekomen dan men was afgevallen maar wat er in de vakantieweek of weken gebeurd is wordt niet meegeteld.
Als het gaat over afslanken kan je best ook beginnen met een kleine uitdaging dus daarom krijgen mensen van mij altijd de raad om met de tussendoortjes te beginnen.  Wil jij dit ook en wel gratis :


5 beperkende gedachten : 4. je kan niet omgaan met feedback en kritiek.

Het moeilijkste voor de meeste mensen is het verschil maken en begrijpen tussen feedback en kritiek. Heel veel mensen willen in hun strijd tegen de kilo's of mindere gezondheid geholpen worden door een persoon die er niet iets meer van weet maar voelen goede feedback ten onrechte zo vaak aan als kritiek dat ze de raadgevingen of de hulp in de wind slaan en niet willen geholpen worden.

5 beperkende gedachten : 5. een ander heeft succes en jij niet.

Je voelt het onmiddellijk als een bedreiging die de keel dicht knijpt als een ander een beter resultaat heeft dan jezelf want het lukt je dan niet te best of je zoekt wel een ander excuus.  Meestal zal het dan ook aan de producten of andere liggen waarom het je niet lukt maar eigenlijk is de waarheid dat je het enkel bij jezelf moet zoeken, hoe hard dit ook klinkt.  
Echter genoeg van die negatieve beperkende gedachten waar je er zeker van zal herkennen en laat ons nu maar overgaan naar de uitdagende gedachten.
Om meer te weten van hoe het allemaal bij mij verliep :5 uitdagende gedachten : 1. je kijkt uit naar nieuwe uitdagingen.

Train je gedachten zo dat je enthousiast wordt bij de gedachte dat een nieuwe uitdaging op je wacht.  Je begint van alles te plannen en je ziet jezelf al in het nieuwe verhaal functioneren.  Je bent happy want niets zal je nog kunnen stoppen om dat vooropgestelde doel te behalen.

5 uitdagende gedachten : 2. een kleine tegenslag stopt je niet.

Je bent niet te stoppen en een kleine tegenslag is voor jou te verwaarlozen.  Je kent heel duidelijk je doelen en het gewenste resultaat.  De aanvaarding van kleine tegenslagen is voor jou gewoon en betekent niet het einde van je inspanningen maar een nog grotere uitdaging om nog beter te doen.

5 uitdagende gedachten : 3. je gelooft dat moeite voor iets doen essentieel is.

Je weet dat zomaar niets gebeurd.  Je kan ook niet op een lap grond gaan staan en hopen dat er na een week een huis op staat zonder dat je er iets voor hebt moeten doen.  Bij afslanken, je beter voelen of een nieuwe levensstijl aannemen is dat net hetzelfde.  Je zal nooit opstaan en 5 kg lichter wegen, was dat maar waar, dan waren er veel problemen de wereld uit en vooral vele ziektes.  Daarom is het belangrijk dat je jezelf overtuigd dat moeite voor iets doen noodzakelijk is.

5 uitdagende gedachten : 4.  je gebruikt kritiek en feedback om te verbeteren.

Je leert kritiek en feedback aanvaarden en gebruikt deze om eruit te leren.  Deze wordt immers niet zomaar gegeven en is bedoeld om je beter te maken of om je beter te doen voelen.  Niemand die begaan is met een ander zal je feedback geven of kritiek om je slechter te maken.  Willen we immers niet allemaal de beste gezondheid of leven voor onze naasten en voor onszelf?  Denk anders en mensen die je feedback geven of kritiek op iets zijn zij die je willen verbeteren of die met je begaan zijn.

5 uitdagende gedachten : 5. anderen inspireren je en je leert van hun successen.

Mensen die je voorgingen moeten een inspiratiebron voor je zijn en het bewijs dat als zij het konden, jij het ook kan.  De redenen waarom je het niet zou kunnen zijn allemaal redenen die je jezelf aanpraat en zo graag wil geloven.  Maar zijn zij de echte reden?  Dat ben jij dus een goede raad in deze en in vele andere zaken is dat je jezelf beter omringd door mensen die reeds succes hadden en het bewezen en niet door betweters die eigenlijk nog niets bewezen.

Je kan altijd meer lezen van deze teksten door verder te klikken op blogs of
 
Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ❤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment