De 10 belangrijkste voordelen om voldoende water te drinken?


Waarom drinken we best dagelijks voldoende water?   Het drinken van water kent veel gezondheidsvoordelen en daarom geven wij jouw de 10 belangrijkste voordelen om voldoende water te drinken. Echter de voornaamste reden is eenvoudig, het lichaam van de mens bestaat uit om en bij de 60 % vocht en allerlei factoren zorgen er voor dat we vocht verliezen dus dat moet terug aangevuld worden om optimaal te kunnen functioneren.
 

 

Voordeel 1 : Water spoelt gifstoffen weg!

Water is een het spoelmiddel in je lichaam en zorgt ervoor dat afvalstoffen uit je lichaam verwijderd worden.  Water als spoelmiddel voorkomt ook verstoppingen in vitale organen zoals nieren en urinewegen.
 

Voordeel 2 : Water voedt je huid!

Je lichaam bestaat dus uit 60 % water waardoor logisch uitdroging je huid zal beschadigen. Als orgaan is je huid natuurlijk gevoelig aan vocht.  Te weinig water zal je huid door verdrogen en verschilferen.  Daardoor is er minder veerkracht en ontstaan rimpels.  Het drinken van water is de geweldigste remedie om je huid in topconditie te houden. 
 

Voordeel 3 : Water voedt je hersenen!


Je hersenen bestaan uit 73% water.  Voldoende drinken helpt je dus om je hersencapaciteit op peil te houden zodat je kan gefocust blijven, concentratie kan behouden en je geheugen kan blijven gebruiken.  Uitdroging van je hersenen kan nare gevolgen hebben zoals je gevoelig maken voor pijn, achteruitgang van je geheugen, invloed op je gemoed enz…. Weet verder dat een daling van 2% van je vochtgehalte reeds negatieve invloed heeft.
 

Voordeel 4 : Water heeft invloed op gezond gewicht en gewichtsverlies!

Een niet te onderschatten effect van water is dat het bijproducten van vetten helpt verwijderen en dat het zorgt voor een voller gevoel.  Laten we stellen dat het een natuurlijke remmer is van je eetlust en het helpt zeker je metabolisme verbeteren. 


Voordeel 5 : Water voorkomt hoofdpijn!


Zoals eerder gesteld bestaan je hersenen uit 73% vocht.  Door te weinig water trekken je hersenen zogezegd weg en ontstaat er de bekende hoofdpijn.  Reden genoeg om dit te voorkomen.  
Mogelijks kan je ook inspiratie hiervoor vinden op onze website voorgoedslank.be
 

Voordeel 6 : Water ondersteund je immuniteit!


Het drinken van water is direct verbonden met een sterker immuunsysteem.   Dit heeft twee reden namelijk water bezit zuurstof en door inname voert het dus zuurstof naar de hersenen en ten tweede verwijderd het dus de schadelijke stoffen in je lichaam door ze af te voeren.  Onderzoek toonde ook aan dat door voldoende water drinken toxische stoffen uit de blaas worden verwijder en de kans op blaaskanker verkleind.
 

 

Voordeel 7 : Water voorkomt krampen en verstuikingen!


Uitdroging door gebruik aan water leidt tot spierkrampen.  Gehydrateerde spieren zijn ook minder vatbaar voor verstuikingen.  Water is als het ware een natuurlijk glijmiddel voor je spieren en gewrichten. Bij voldoende hydratatie zal je dus flexibeler zijn en minder last hebben van pijnen tijdens en na  je inspanningen.
 

Voordeel 8 : Water drinken en je hart!


Onderzoek toonde een verband aan tussen bepaalde hartziekten en je waterinname.  Water zorgt voor het evenwicht van bepaalde stoffen in je bloedplasma.
 

Voordeel 9 : Water en osteoporose of ontkalking!


Botaandoeningen ontstaan vaak door een tekort aan vitaminen D en calcium en bepaalde breuken zijn gevaarlijk voor je gezondheid.  Het drinken van water bevordert de botdichtheid en helpt bepaalde breuken effectief voorkomen.  Kort gezegd helpt voldoende water dringen de risico’s op botontkalking aanzienlijk dalen.
 

Voordeel 10 : Water drinken en je stemming!


Voldoende water drinken zal je humeur en stemming helpen verbeteren.   Wanneer je voldoende water drinkt zal je lichaam beter functioneren doordat het hele interne systeem beter gaan functioneren.  Je zal je al snel beter gaan voelen wat een positief effect zal hebben op je stemming.Conclusie : Water drinken is super belangrijk!
 

Water drinken heeft dus een positief effect op vele zaken van je lichaam o.a je huid en om je goed te voelen in je vel.  Je goed voelen en een stralende huid is echter een complex gegeven en daarom kan je mogelijks inspiratie halen uit onze website 👇Huidverzorging & voeding de unieke combinatie
Wij hebben echter een totaal plan voor je, ons  SUZYS QUEENS PLANeen plan niet voor even maar voor het leven.  Water drinken hoeft niet water water te zijn want via ons plan en community kom je te weten hoe je gewoon kraanwater toch lekker kan maken.
Neem gerust vrijblijvend een kijkje maar vergeet ook je leuke cadeautje niet en ga daarom naar deze

65 tussendoortjes 

waar we al zoveel tevreden klanten mee hielpen.

Leuk is ook onze vrouwen community op facebook en dit kan je makkelijk door op de button te klikken 


Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ❤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment