5 handige tips om dat winterdipje te vermijden!

 

5 handige tips om dat winterdipje te vermijden want het was de afgelopen dagen weer wat en ik zat echt in een dip. Dan is het ook voor mij weer opletten. Ik zat lekker in de flow, alles ging prima en dan toch dat vervelende dipje. Ik ben aan het afvallen en super enthousiast bezig met mijn nieuwe ik. Tot afgelopen dagen. En ik weet eerlijk gezegd niet wat er aan de hand is.


Als ik je dan toch een goede raad mag geven : “Als je in een dipje zit en je bent er weer uit, wat ik nu weer een beetje ben, analyseer dan eens wat er speelde.”
Bij mezelf begin ik een dipje te herkennen als ik andere dingen begin te doen of dingen niet die ik zou moeten doen, niet doe.  Ik ben dan bij manier van spreken liever lui dan moe en ga bepaalde zaken uit de weg.   Als dat dan nog eens gebeurd zoals nu als ik super gemotiveerd aan mijn afslankdoelen ben begonnen is het nefast voor mijn resultaat en moet het zo snel mogelijk omgekeerd worden.
Dus :

TIP 1 : Kom zo snel mogelijk uit je dip!

Door de ervaring en het herhaald wederkeren van de spreekwoordelijke dip, heb ik ergens in mij een mechanisme ontwikkeld die de dip zal herkennen.  Na een tweetal dagen weet ik dat het fout is wat ik doe en dat ik het over een andere boeg moet gooien om niet alle resultaat weg te gooien.  
Natuurlijk weet ik ook dat ik het dan weer stap voor stap moet opbouwen en zelf begin ik dan gewoonlijk weer met zijn gezonde tussendoortjes te eten omdat dat volgens mij de eerste stap is in de juiste richting.  Mocht je dit ook een mogelijk oplossing voor jezelf vinden, kan je deze altijd gratis bij je binnenhalen door :

 

TIP 2 : Vermijden en negeren!

Op het moment dat mijn dip het sterkst is ga ik alles wat niet goed is weglachten, je zal dit zeker zelf ook herkennen. Dan denk ik nergens over na. Dan eet ik ook teveel. Toch is er wel iets veranderd want nu herken ik dus mijn dip en nu eet ik soms gecontroleerd teveel. Hierdoor ben ik in een positie dat ik misschien niet ben afgevallen, maar ik ben ook niet aangekomen.
Vroeger kon ik me helemaal laten meeslepen. Dan dacht ik gelijk van: “zie je wel weer, ik kan niet afvallen.” Die gedachten hielpen me ook niet vooruit en vooraleer ik het goed en wel besefte had ik alle goede voornemens laten varen.
 

TIP 3 : Gecontroleerd overeten!

Ik noem het nu dat ik gecontroleerd overeet. Ik eet dan wel een paar snoepjes, chips of chocola meer dan dat ik eigenlijk wilde, maar anders. De snoepjes leg ik ver weg zodat ik steeds een afstandje moet stappen en als ik dan zo goed op mijn zetel lig vertik ik het meestal om eruit te komen.  Dan blijven ook de snoepjes liggen.  De grote zakken chips heb ik ingewisseld tegen kleine zakjes chips zodat ik toch mijn chipsje eet maar niet meer die grote zakken verorber.  De chocola die ik in de winkel kies is dan de pure versie 80 %.   Die is ook overheerlijk en ik moet mijn chocola niet missen. 


 

TIP 4 : Denk niet in problemen!

Als je in een spreekwoordelijke dip zit kan je het woord dip eigenlijk ook zien als een afkorting van “Denken In Problemen”. Op het moment dat je in een dip zit, dan denk je in problemen. Dan blijf je ook vaak hangen in die problemen.
Je probleemgedachten gaan overnemen en je functioneren controleren.  Als je je niet verzet tegen deze gedachten zal je verder afglijden in die negatieve spiraal.
De volgende vier letters vormen een woord en de context die ik daarover las vind ik zelf helemaal kloppen :
S = Sta stil bij jezelf – Als je uit je dip wil komen, dan moet je eerst beseffen dat je erin zit. Even stilstaan bij wat er op dit moment precies gebeurd en wat er aan de hand is. Veel mensen willen de confrontatie niet en daarom draaien ze maar door in ineffectief gedrag. Ga gewoon eens even in je eentje op bed liggen en erken wat er aan de hand is. Zoek een verklaring voor het waarom?
A = Accepteer jezelf – Dipjes horen erbij. Soms weet je niet waar ze vandaan komen, zoals bij mij in dit meerdere gevallen, maar accepteer wel dat het erbij hoort. Erken de situatie en erken jezelf hierin zonder oordeel. Iedereen heeft dit, het hoeft niks te betekenen voor je uiteindelijke resultaat of je doel. Accepteer het gewoon, maar blijf er niet in hangen. Accepteren is iets anders dan erin wegzakken. Je uiteindelijke doel moet je bekijken op langere termijn en een manier van leven.
F = Focus – Verleg je focus van je dip naar je doel. Focus je weer op je doel en op wie je wil zijn. Op het moment dat jij je focus verlegt naar leuke dingen, dingen waar je enthousiast van wordt, dan kan je stappen zetten om weer uit je dip te komen. Wat kan je vandaag doen om uit je dip te komen? Wat doe jij echt graag en waarmee ben jij tevreden als je ertoe gekomen bent?
E = Energie en motivatie – Pep jezelf eens lekker op. We staan veel te vaak stil bij dingen die we niet kunnen of niet hebben.  Kijk naar dingen die je kunt doen en waar je zin in hebt of die je wel hebt. Verander je lichaamshouding, ga rechtop staan, schouders naar achter, hoofd omhoog. Jij bent er weer, jij staat er en jij gaat doen wat je te doen staat. Zonder discussie.
Als je de letters samen bekijkt heb je het woord SAFE.  Je kan alvast in mijn gesloten facebookgroep komen waar je je SAFE kan voelen bij allemaal vrouwen met hetzelfde doel.  Het enige dat je daarvoor moet doen is klikken :

 

TIP 5 : Denk aan je taalgebruik en wat je jezelf verteld!

Spreek in positieve termen. Als je ’s morgens opstaat met het idee van ik ben het waard, ik kan het, ik wil het en vooral ik doe het!
Ga nu eerst doen wat je graag zou willen doen want je hebt je net opgepept en je kan pas verandering teweeg brengen als je de ingeslagen weg zolang mogelijk doortrekt.
Eergisteren deed ik dat niet. Toen had ik helemaal geen zin in. Ik dacht nergens aan en bleef gewoon hangen in mijn dipje. Maar nu ik stil ben gaan staan en het geaccepteerd heb. Nu ik mijn focus heb verlegd en ben gaan wandelen.
Dan kan ik ook weer tegen mijzelf zeggen: “Dit was de laatste dag, nu ga ik er weer uit.”
 
Voor alles wat ik doe en waar ik aandacht aan besteed kan je terecht op mijn website :

Lees alle op mijn website: 


Wil je meer weten over motivatie? 
Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ❤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment