Wat zijn voedingssupplementen.


Wat zijn voedingssupplementen? We zien ze zo vaak voorbij komen op TV of op onze PC waardoor we moeten denken dat voor elk dipje er wel een voedingssupplement is.  Ik ga proberen om in deze blog een beetje duidelijkheid te verschaffen wat het uiteindelijk is zonder echt diep in te gaan op de samenstelling.Wat zijn voedingssupplementen : betekenis!

Een supplement betekent volgens opzoekingen in het algemeen : aanvulling. 
Voor voedingssupplementen is dit niet anders : het is een aanvulling op je dagelijks geconsumeerde voeding. 
Als je iedere dag gezond, verantwoord en evenwichtig of uitgebalanceerd eet, krijg je de nodige vitamines en mineralen binnen die jouw lichaam nodig heeft.
Een uitgebalanceerd ontbijt is daarom cruciaal en wil je graag meer weten, kan je alvast bijgaande checklist even invullen door te klikken op : watontbijtjij.be
Neem je ’s morgens een vitaminepil is dit een voedingssupplement evenals de tabletjes die je wel eens durft te nemen wanneer je last hebt van zure oprispingen bijvoorbeeld.   
Als definitie van een voedingssupplement kunnen we stellen dat het elke pil, vloeistof of poeder is dat je via je mond inneemt en dat een voedingsingrediënt bevat.
 

Wat zijn voedingssupplementen : Welke zijn er?

 
Het zou ons te ver leiden om echt diep in te gaan op de verschillende vormen van voedingssupplementen. De twee grootste categorieën die er volgens mij zijn, zijn de supplementen voor voeding en de supplementen voor de huid.
Je kan echter alles lezen in mijn blogs over supplementen door te klikken op bijgaande link :

 
Daarom geef ik je gewoon een opsomming van wat het kan zijn : vitaminen, mineralen, kruiden, aminozuren, enzymen, orgaanweefsel, hormonen, metabolieten en extracten. 
 

Wat zijn voedingssupplementen : Wanneer voedingssupplementen?

Er zijn echt niet zo veel redenen waarom we zomaar zouden overschakelen of beter gezegd bijschakelen naar voedingssupplementen.  We leven in een maatschappij waar voeding voldoende aanwezig is om dagelijks in onze gezonde behoefte te voorzien. De enige reden waarom mensen in onze maatschappij vaak naar supplementen grijpen is tijdsgebrek om een uitgebalanceerde maaltijd klaar te maken.
Om een goede start te nemen kan je alvast gebruik maken van mijn gratis e-book : 
 
 
Daarom is ook de eerste reden waarom voedingssupplementen wel : als voedsel niet genoeg is.  Als er bepaalde stofwisselingsstoornissen en ziekten van de spijsvertering zijn die de normale vertering van eten en de opname van voedingsstoffen belemmeren.  Daardoor heb je supplementen nodig om die voedingsstoffen aan te vullen.  
Ook mensen net na een operatie of met een chronische ziekte, kunnen meer voedingsstoffen nodig hebben.   Het is hierbij duidelijk dat dit vooral een medische kant heeft en samen met je arts moet besproken worden en welke effecten het zal hebben op het gebruik met je reguliere geneesmiddelen.
 
De tweede reden is als aanvulling op de voeding als je ouder bent geworden.  Wanneer je ouder bent kan je eetlust minder zijn en smaak- en reukvermogen afnemen.  Dit heeft dan vooral te maken met de omstandigheden of de ongemakken die het reguliere eten met zich meebrengt en waarbij supplementen een oplossing kunnen bieden.
Voor tips en tricks kan je alvast in mijn gesloten facebookgroep enkel voor vrouwen komen door op bijgaande foto te klikken :👇
 
 
Een derde reden is om te voldoen aan speciale behoeften van vrouwen.
Voor de menopauze.  Bij vrouwen die tijdens de menstruatie ijzer verliezen, wordt dit door gewone voeding zelden voldoende aangevuld.   IJzersupplementen zijn wellicht in dit geval de enige snelle en praktische oplossing.
 
Tijdens de zwangerschap en borstvoeding.  Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, hebben vaak supplementen nodig om de voedingsstoffen binnen te krijgen die ze nodig hebben om nieuw eigen weefsel te maken of om gezonde moedermelk te produceren.  Begin echter niet op eigen houtje of door horen zeggen aan dit traject maar raadpleeg een arts.
 
Tijdens de volwassenheid.   Opgroeiende vrouwen kunnen misschien vanaf een bepaalde leeftijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium binnenkrijgen via magere melk, yoghurt of zalm maar eenmaal zwanger is dit misschien niet realistisch en zijn calciumsupplementen een simpel alternatief.
 
Zoals gezegd is uitgebalanceerd eten en vooral een gezond evenwichtig ontbijt essentieel.  In onze maatschappij is er voldoende aanbod om hierin te voorzien.  Als bij het ontbijt je bloedsuikerspiegel in evenwicht blijft en je door de dag voldoende verstand gebruikt voor je lunch en avondeten, zal je niet zo snel toe zijn aan voedingssupplementen.
 
Voor hen die zelf te weinig inspiratie hebben of zin om het allemaal uit te zoeken heb ik een compleet plan dat gebaseerd is op mijn eigen ervaring over de jaren heen.  Om dit te bekijken klik je op bijgaande foto :
 
 

Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ❤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment