Wat zijn tussendoortjes?

 

Wat zijn tussendoortjes, we horen er zo vaak over praten en de ene vind het goed en de ander zegt dat het overbodig is.  Wat ik wel weet is dat het mij er mee geholpen heeft mijn eetlust onder controle te krijgen en dat ik veel minder vaak honger had.  Ik ben dan ook gaan kijken naar de gezonde versies van tussendoortjes en voel er mij formidabel bij.


Wat zijn Tussendoortjes? : De kleine maaltijd!

Tussendoortjes zijn kleine maaltijden, snacks die men tussen de grotere maaltijden eet om het massief hongergevoel te onderdrukken en tegen te gaan. In tegenstelling tot je uitgebalanceerde hoofdmaaltijden zijn tussendoortjes geen must maar ze brengen wel een oplossing als je maag gaat knorren en je hebt behoefte aan een knabbel.
Dat kleine hongergevoel stil je het best met een keuze uit gezonde tussendoortjes. Vers fruit, noten en zaden en rauwe groenten zijn zeker goede alternatieven net zoals soep en yoghurt.
Koeken gaan we hier niet bijzetten want zij behoren al tot een andere groep.   Kies je toch voor een koek, ga dan voor een granenkoek, mueslireep of droge koek. Een chocoladekoek, suikerwafel of cake zijn zoals je al verwacht, een minder goede keus.
Een gezond tussendoortje ligt tussen de 100 en 150 kcal tot een maximum van 300 kcal.  Daarnaast zijn gezonde tussendoortjes een bron van vitaminen, mineralen, voedingsvezels en andere essentiële voedingsstoffen. Groenten, fruit, graanproducten en melkproducten genieten de voorkeur.
Voorbeelden van gezonde tussendoortjes zijn onder andere vers fruit zonder toegevoegde suiker of siroop dus een vers stuk fruit, een handvol gedroogd fruit of een fruitsmoothie zonder toegevoegde suiker.  Een bruine volkorenboterham, cracker of toast met licht beleg.  Rauwe groenten zoals kersttomaatjes, wortelreepjes of radijsjes doen het ook altijd goed. Magere of halfvolle melkproducten of calcium verrijkte sojaproducten, yoghurt of een schaaltje platte kaas.
Tussendoortjes die veel vet of suiker bevatten zoals chocolade, chips en snoep moeten altijd beperkt worden tot één of andere speciale gelegenheid.   Ze doen eigenlijk het omgekeerde want ze leveren zoveel calorieën en remmen de gezonde eetlust.
Ik heb echter voor jullie speciaal een gratis e-book waarmee al je keuzeproblemen en de vraag waar je ze koopt, opgelost worden.
Ik heb een gratis e-book 65 gezonde tussendoortjes, wil jij deze snel in je mailbox?

 

Wat zijn Tussendoortjes? : Zijn ze noodzakelijk en hoeveel mag ik eten!

Tussendoortjes zijn geen must maar tijdens periodes van snelle groei of in een periode van bijvoorbeeld zwangerschap wanneer we meer behoefte hebben aan voeding, kunnen ze zeker bijdragen tot meer energie-en voedingsstoffen inname, natuurlijk als je gaat voor de gezonde versies en niet voor de snoepversies.  Gezonde tussendoortjes kunnen voor kinderen en zeker zij die beschouwd worden als kleine eters.  Voor oudere kan het ook makkelijk wanneer ze de hoofdmaaltijden niet op kunnen, kunnen ze deze als tien of vieruurtje nemen.  Een voordeel is dat tussendoortjes de honger tussen twee hoofdmaaltijden kan stillen.  De eetlust wordt niet aangetast maar het breekt wel de ergste honger.  
 
Voor alle informatie en nog veel meer leesplezier kan je altijd terecht op  :
 
 
Om regelmatig over wel of niet gezonde tussendoortjes te palaveren of mekaar om raad te vragen, vragen over mijn e-book 65 gezonde tussendoortjes dat je downloaden kan je onmiddellijk toetreden tot mijn gesloten facebookgroep van allemaal vrouwen die voorgoed slank willen zijn :
Feelgoodcouple community is een besloten Facebookgroep enkel voor vrouwen ( klik op de foto )


Hoeveel tussendoortjes je mag eten is afhankelijk van je totale voeding gedurende de dag en is voor elkeen van ons verschillend.  Het belangrijkste is dat tussendoortjes de energiebalans niet verstoren.  Het is natuurlijk ook bepalend of je weinig of geen fysieke inspanning doet.  Een zittende job hebt of een heel actieve job.  In geval van een dieet moet het al dan niet nemen van tussendoortjes of niet in overleg met de arts of diëtist.  Doorgaans is de beste combinatie dagelijks drie hoofdmaaltijden die je voorzien van uitgebalanceerde voeding en 2 gezonde tussendoortjes.  Wat aan te raden is na elke maaltijd en dus ook na elk tussendoortje, gewoon water te drinken.  Water heeft vele positieve eigenschappen en je lichaam bestaat uit een groot deel water dus zorg dat dit op peil blijft.
Wil jij meer weten en hoe ik tot dit alles kwam, een zoektocht van 10 jaar achter de rug heb om niet meer te diëten maar juist te eten en voorgoed slank te zijn ga dan snel een kijkje nemen op mijn website maar zeker naar : 
 
 
Heb je daarna nog vragen dan kan je nog altijd een gratis gesprek boeken om eens te overlopen hoe het met jou persoonlijk gesteld is en wat jij wil dat er eventueel moet veranderen en wat ik kan doen om je te helpen. 
 

Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ❤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment