Wat is beweging?

 
Beweging!  Hoe vaak horen we het niet want rust roest zegt men in de volksmond.  In functie van afslanken is beweging niet hetzelfde als intensief gaan sporten.   Beweging komt voor onder verschillende vormen en intensiteit.  Beweging heeft voor iedereen een andere betekenis en invulling. Laten we in deze blog even bekijken wat we juist onder beweging verstaan en wat we er onder moeten verstaan.


Wat is beweging : ? Verklaring!

Wanneer we het woordenboek er op naslaan heeft beweging wel 14 verklaringen.   Wat wel eigen is aan alles omtrent beweging is de volgende uitdrukking.  “Het veranderen van plaats, stand of houding.  Het zich verplaatsen van stand A naar B zonder dat een ander aanzet of helpt hierbij”  Hieruit leiden we af dat bewegen eigenlijk het van plaats A naar B gaan, zich verplaatsen of een andere houding aannemen.  Als je je lichaam in beweging brengt gaat er vanalles gebeuren.  Een beweging is eigenlijk het samentrekken van je spieren.   Hiervoor hebben deze brandstof nodig die hoofdzakelijk uit voeding komt en door je bloed naar je spieren wordt gebracht.  Om deze brandstof om te zeten in energie, heb je dus zuurstof nodig.  Hiervoor zorgen dan weer je longen die zuurstof uit de lucht halen en dit afgeven aan je bloed.  Je hart is de begeleider door je bloed rond te pompen door  je lichaam naar je spieren.  Dus is de rekensom eigenlijk eenvoudig te maken want hoe meer je beweegt, hoe meer zuurstof je spieren nodig hebben en hoe sneller je hart gaat kloppen om voldoende zuurstof in je bloed naar je spieren te pompen.   Als we dan gaan zweten weten we dat er energie is vrij gekomen voor je spieren waardoor er warmte ontstaat en daarom zweet je dus.
Wil je nog meer weten en lezen over beweging, klik dan op bijgaande button :
Voorgoedslank.be/beweging
 

Wat is beweging? : Waarom we zouden moeten bewegen?

Een erg belangrijke factor en misschien wel de belangrijkste is dat beweging extreem goed helpt om stress te verminderen.  Door gewoon bezig te zijn met beweging maak je je hoofd leeg en denk je even niet aan alle problemen die zich her en der voordoen.
Nadat je actief bent geweest of in beweging zal je je zeker fitter voelen, meer energie hebben en zal je bij het naar bed gaan een stuk beter je nachtrust hebben.  Slapen is namelijk voor iedere mens essentieel en een goede nachtrust is echt wel noodzakelijk.
We moeten er zeker op wijzen dat regelmatig bewegen je bloeddruk omlaag haalt en de verhouding tussen goede en slechte cholesterol beter gaat regelen.   Hierover gaan we niet verder op in wat dat zou ons te ver leiden.
Ook een voordeel is dat bij regelmatig bewegen je gewicht natuurlijk op peil blijft.  In onze huidige haastmaatschappij is overgewicht en obesitas een aandoening waar 1 op 3 mensen mee te kampen heeft en inderdaad ik noem het een aandoening omdat de Wereld Gezondheidsorginisatie aantoont dat we eigenlijk met overgewicht afstevenen op een epidemie.  Kinderen zitten bij manier van spreken vanaf hun geboorte al achter de TV, computer, één of ander game maar het spelen in de tuin en buiten van X jaren geleden, is er vaak niet meer bij.  Reken daarbij nog het feit dat we zoals gezegd in onze haastmaatschappij liever gebruik maken van fastfood dan nog gezond te koken omdat vaak gewoon de tijd ontbreekt, en je zal beseffen dat dit een onderwerp is waar we toch even moeten bij blijven stilstaan.
Nog een extra 🎁 voor jou: E-book 7 tips om je goed te voelen 

 
 
Wil je betreffende gezonde voeding al een begin maken en genieten van ons gratis e-book 65 gezonde tussendoortjes, klik dan op het bijgaande :
 
Ben je geïnteresseerd om voorgoed slank te zijn en zoek je een groep gelijkgestemde vrouwen, kom dan in mijn facebookgroep : feelgoodcouple community
 
Als je op zoek bent naar een plan om voorgoed slank te zijn en nooit meer te diëten maar juist te eten, heb ik een compleet plan voor je gebaseerd op mijn 10 jaar lange zoektocht :
ZEKER, ik wil even een kijkje nemen in dat plan.

Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ❤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment