Immuniteit versterken, hoe doe je dat

 

Immuniteit versterken, hoe doe je dat?  Immuniteit is brandend actueel geworden door corona.  Om immuniteit eenvoudig en duidelijk te verklaren stellen we dat ons lichaam in staat is zelf stoffen aan te maken die schadelijke invloeden van buitenaf proberen af te weren.  Kortom gezegd is immuniteit een natuurlijk pantser tegen slechte inwerkingen.
Belangrijkste elementen hierbij zijn voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen, voldoende rust nemen, voldoende beweging en als laatste uitgebalanceerde voeding.Immuniteit versterken en wat deed dan corona wel?


Door corona werden mensen met de neus op het belang van een goed immuniteitssysteem gedrukt.   We aten te weinig producten zoals groenten en fruit die de nodige stoffen leveren om onze natuurlijke weerstand te versterken en mensen werden hiervoor gevoeliger nu men meer thuis was.   We gingen meer sporten of bewegen, namen ook meer rust maar bovenal keken we naar onze vitaminen en verzorging en passeerden we veel minder bij onze fastfoodleverancier om daar snel bij te tanken.  Opvallend was dat bij navraag praktisch iedereen de immuniteit bewust wou versterken en van plan was om ook dit na corona te blijven doen. Heb jij ook interesse hoe dit allemaal kan, neem dan een kijkje op voorgoedslank.be.

Immuniteit versterken en is geslacht daarbij belangrijk?

Vooral vrouwen zijn bewust bezig zijn met hun gezondheid en gaan informeren naar vitamines en mineralen die het immuunsysteem kunnen versterken. Gezin en vooral de kinderen zijn hier cruciale factoren. Belangrijke indicator bij het werken aan immuniteit is het kleurenpallet op je borden.  De kleuren van de groenten en fruit staan vaak voor verschillende vitaminen en mineralen.
 

Immuniteit versterken en speelt leeftijd een rol?

Zoals we leerden uit de voorbije crisis weten we dat we hoe ouder we worden hoe meer bewust we moeten worden van het belang van een goed immuniteitssysteem.  We weten dat hoe ouder we worden, hoe meer groenten en fruit we gaan eten maar eigenlijk is dan het kwaad al geschiedt.   Dat wijst erop dat voor jongere leeftijdsgroepen een chronisch tekort dreigt aan vitaminen en mineralen die we uit groenten en fruit halen. Extra vitaminen en mineralen zal dan ergens uit moeten gehaald worden en meestal vertaald zich dat in supplementen.  Een betere oplossing zou zijn om vanaf jongere leeftijd bewust evenwichtige voeding te gebruiken en een uitgebalanceerd eetpatroon te gaan volgen zonder dat we gaan spreken over een strak regime.  Daarom is niet diëten maar juist eten onze slogan.   

Immuniteit versterken omdat obesitas de epidemie van de toekomst is?

Verder leerden we ook dat inzake immuniteit vooral zwaarlijvige mensen in de problemen kwamen en dat is zoals je boven las, gewoon te wijten aan bulken van fastfood en veel te weinig gezonde alternatieven die het immuniteitssysteem beschermen.  Wij geven alvast een aanzet door je gratis 65 gezonde tussendoortjes of snacks aan te bieden.

Immunitiet verterken : conclusie

Voor een sterk immuunsysteem is vooral een gezonde levensstijl van belang, uitgebalanceerde voeding, voldoende rust, beweging en kunnen voedingssupplementen de nodige ondersteuning leveren.  Vooral vitamine C, vitamine D, zink en selenium zijn van belang maar aangezien multivitaminen en mineralen geen geneesmiddelen zijn maar ondersteuners van onze dagelijkse voeding, zijn ze vrij verkrijgbaar. 
Laat best een volledig bloedonderzoek doen bij je dokter en bekijk dan wat je nodig hebt! 
Heb je graag extra voedingstips, vul alvast de bijhorende ontbijttest in  Klik hier en doe de ontbijttestof kom in onze facebookgroep voor gratis tips en tricks Hoppa, ik wil graag in de FacebookgroepHelpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ❤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment