Je gezonde eetpatroon kwijt?  Zo krijg je weer motivatie!

Je gezonde eetpatroon kwijt kwijt?  Geen probleem! Zo krijg je weer motivatie want motivatie is één van de moeilijkste dingen in jouw plan.  Gemotiveerd blijven om dat resultaat te behalen dat jij wil.  Dat wil jij toch ook zo graag want waarom ben je anders aan je traject en je plan begonnen maar geen nood, hier zijn een aantal zeer nuttige en praktische tips om demotivatie tegen te gaan.


Als je begint heb je je plan, je intenties zijn goed en de uitdaging is super.  Je legt de lat voor jezelf heel hoog omdat je er helemaal klaar voor bent.
Maar dan gebeurd er vaak iets onverklaarbaars.  Je gewicht gaat er niet zo snel af, je kan je plan of regime niet aanhouden, je motivatie is afgebrokkeld, het leven is even voor je tussen gekomen of je hebt gewoon je interesse verloren.  Laten we de draad terug oppikken en je motivatie terughalen.
Van mij krijg je alvast een fantastisch gratis cadeautje dat je op weg zet naar jouw resultaat : 


Zo krijg je weer motivatie! Wat motiveerde jou om je levensstijl te veranderen?

Denk even terug aan het prille begin en de redenen waarom jij gewicht wou verliezen of je levensstijl veranderen.  Vele mensen willen de energie hebben om hun kinderen bij te houden, ze willen er goed of fantastisch uitzien in hun favoriete kleding of strandkleding.  Anderen zien het dan weer om dat negatieve zelfbeeld te verdrijven zoals de spiegel vermijden, meer energie hebben om dingen te doen en zich niet meer zo moe te voelen maar dit is wat jij voor jezelf moet invullen.
Neem dus even de tijd om terug stil te staan waarom het voor jou allemaal begon.  Waarom begon je aan deze uitdaging?  De reden is altijd de juiste maar weet dat er achter de reden een probleem zat!

Zo krijg je weer motivatie : Leer van je fouten!

Die mindere periodes of zoals gezegd de periodes dat het leven tussen komt en je een tegenslag te verwerken krijgt, overkomt iedereen.  De kracht die je put uit dergelijke periodes moet de motivator voor je zijn.  Je probeerde iets te veranderen wat je al lange tijd een deel van je leven is.  Verwacht niet dat je iets wat je al 30 jaar doet, op 1 week is veranderd.  Dat lijkt me duidelijk niet maar je weet hierdoor dat het je wel enige moeite gaat kosten.  Probeer te leren en erachter te komen wat de reden was waarom je iets niet volbracht hebt.  Maak een plan hoe je bij je nieuwe start dit foutje kan vermijden.
Vaak is praten met gelijkgestemde vrouwen ook een handig hulpmiddel.  Ik heb een facebookgroep van dergelijke vrouwen :


Zo krijg je weer motivatie! Maak een plan!

"If you fail to plan, you plan to fail", maar een waarheid als een koe.  Eenmaal je gestopt bent met het bijhouden van wat je eet en hoeveel je beweegt, geraak je het draadje kwijt.  Kenmerkend is dat veel mensen dit enkel de eerste paar weken doen en dan stopt het maar dan stopt ook hun zicht op wat ze bereiken en bereikt hebben.  Dot dit dus niet en blijf in deze routine.  Het is een motivator en de feedback is zeer nuttig voor je omdat je er ook uit kan leren.  Want welke invloed heeft welk eten op je resultaat.
Zij de porties op je bord ook niet onbewust groter geworden?  Is er meer stress in je leven gekomen?  Eet je wat anders?  Weet dat om een nieuwe gewoonte of levensstijl in je leven te brengen, het bijhouden van alle gegevens een geweldige manier is om je vooruitgang te volgen.
Heb jij interesse in wat mijn plan was klik dan op de foto en lees alles over mijn plan :


Zo krijg je weer motivatie! Flexibiliteit is stabiliteit!

Wanneer we begonnen aan onze nieuwe reis lagen de ambities hoog.  Je was super gemotiveerd en de doelen die je beoogde lagen er hoog.  Dagelijks was je bezig met wat je MOEST bereiken of gedaan hebben.  Maar je zal ook snel ervaren dat deze doelen naarmate de tijd vordert, niet altijd zomaar haalbaar blijken.  Soms zijn we te ambitieus en geloven we dat we meer kunnen dan daadwerkelijk het geval is.  
Als je de lat te hoog legt, kun je deze beter een beetje verlagen in plaats van helemaal op te geven. Belangrijk is dat je nog steeds vooruitgang boekt, ook al doe je het wat langzamer, doe het stabiel.Zo krijg je weer motivatie! Een nieuwe start!

Elk eetmoment is een nieuwe start voor een goede keuze: wanneer je toch een keer kiest om de zoete zonde voor de verjaardag van die collega wel te eten, kies daarna dan weer voor iets gezonds. Denk niet “de dag is nu toch al verpest, nu kan ik net zo goed ook dit koekje eten en vanavond friet halen”. Je hebt dat ene taartje gegeten en daar vol van genoten en nu ga je weer verder met je eetpatroon. Het gaat om de balans en het zorgen voor een routine, en dat is ver te zoeken als je ere en complete cheat day van maakt.

Zo krijg je weer motivatie! Focus op je gedrag!

Verander ook je gedrag en niet alleen je gewicht: Wanneer je nadenkt over je uiteindelijke doel, kan het zijn dat je te sterk gefocust bent op het bereiken van een bepaald gewicht op de weegschaal. Denk in plaats daarvan na over het gedrag dat je zal helpen om je doel te bereiken - meer zelfbereide maaltijden of minder cocktails, bijvoorbeeld - en geef jezelf krediet voor elke keer dat je dit nieuwe gedrag beoefent. De positieve veranderingen die je in je dieet en levensstijl aanbrengt, helpen je immers om je doel te bereiken. Het feit dat je ook gezonder en fitter wordt is eigenlijk gewoon de kers op de taart.

Zo krijg je weer motivatie! Beloon jezelf!

Beloon jezelf soms met leuke dingen:  Denk na over manieren om jezelf te belonen wanneer je een kwart van de weg naar je doel hebt afgelegd, of halverwege bent. Ook kleine successen mogen gevierd worden. Heb je je dagelijkse hoeveelheid water gedronken.  Heb je door de dag uitgebalanceerd gegeten.  Ben je een half uurtje gaan sporten enz....Er is geen reden om vooruitgang niet te belonen! Zorg alleen dat je het niet met eten doet. Gun jezelf dat nieuwe boek, een relaxerende massage of koop dat nieuwe paar sportschoenen dat je zo mooi vindt.

Wil jij meer van dit weten kan je zeker eens kijken op :


Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ❤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment