Hoe slim uit een gaan!  Je hoort mensen met gewichtsproblemen wel eens zeggen dat ze zo vaak moeten uit eten gaan en dat ze daarom hun gewicht niet meer onder controle krijgen.  Misschien ook deze reden. Het is immers zo makkelijk.  Je hoeft niet in je pot te roeren en zeker de afwas niet te doen.   Een gevoel van welbehagen en luxe overvalt je wanneer je met een dierbare of dierbaren aan een restauranttafeltje plaatsneemt.  Maar hoe ga je nu slim uit eten en blijf je plezier behouden in je restaurantbezoekjes zonder gewichtsproblemen?
 

Hoe slim uit eten gaan : bekijk vooraf het menu.

Geen of bijna geen restaurants zijn niet terug te vinden op internet met hun bijhorende menukaarten.   Je doet er goed aan eens op voorhand te kijken welke keuzes er in het menu geboden worden.  Je kan je hier ook een beeld vormen hoe bepaalde gerechten worden geserveerd.  Je ziet trouwens ook welke combinaties worden gemaakt en met welke groenten en sausen.   Je weet natuurlijk dat niet elke gang je keuze moet gaan naar volle of calorierijke menu’s.
Maak slimme keuzes want garneringen en bijgerechten zijn vaak te vettig.  De spreuk dat je ogen vaak groter zijn dan je mond is ook hier van toepassing en kies ook niet teveel gangen.  Hierbij is een uiterst slechte gewoonte je uit te hongeren voor je op restaurant vertrekt want dan loopt het helemaal uit de hand.  
Om het dus eenvoudig te zeggen : “Laat je verstand spreken en zegevieren!”
 

Hoe slim uit eten gaan : begin simpel.

Je kan kiezen voor een zeer vetrijk voorgerecht onder de vorm van een gepaneerd gerecht of een paté maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een mager vetarm voorgerecht zoals een heldere soep, salade met magere dressing of schelpdieren.  Het lijkt ons meer dan voldoende dat je een keuze maakt voor 1 rijker gerecht.  
Je kan bij de servering natuurlijk ook van je voorgerecht je hoofdgerecht maken als je merkt dat je bord zo rijkelijk is gevuld is dat het jammer is dat je nog een rijkelijk hoofdgerecht zou bestellen om toch alles te laten staan.  Meestal is het dan ook een gerecht met veel minder calorieën dan met hoofdgerecht.
 

Hoe slim uit eten gaan : laat de boter en olie staan.

Meerdere restaurants serveren vooraf een broodje met boter, zout en peper of een olie.  Boter of olie zijn eigenlijk gelijk want de calorieën zijn praktisch dezelfde. Als je vaak dipt met je broodje in de olie, krijg je misschien nog meer calorieën binnen.  Denk ook niet automatisch dat het brood geen calorieën heeft omdat je er geen boter op deed.  Denk maar aan facaccia.
 

Hoe slim uit eten gaan : eet groenten zonder dressing.

 
Groenten worden zo al vaak gebakken in boter en/of andere vetten zoniet gecombineerd met andere ingrediënten van het gerecht.  De betere restaurantkoks gebruiken tegenwoordig kruiden en specerijen, bouillons en zoveel meer om hun groenten smaakvol te houden.  De smaak van groenten blijft behouden en zo blijft het aantal calorieën laag, heel laag.  
Daarom kan je best combinaties vermijden als au beurre, gefrituurd, hollandaise, in deeg, gepaneerd, gratin en tempura.
 

Hoe slim uit eten gaan : verklein je hoofdgerecht.

Overal waar je uit eten gaat zal de chef begrip hebben voor je keuzes en kan je aangeven dat je best met een klein stukje vlees of beperkte aardappelen tevreden bent.  Wanneer je stukje vlees werd gegrild met vet aan kan je dit makkelijk zelf wegsnijden.  Je kan ook bestellen zonder garnering of vraag enkel groentjes bij je vlees, vis of kip.
 

Hoe slim uit eten gaan : saus apart.

Als je uit eten gaat is het eerste idee dat je hebt om je nog eens te laten gaan en je lekker te laten verwennen.  Ik zou zeggen doe dat ook maar geniet met mate en zorg dat je de volgende dag geen spijt hebt.  Een leuke tip hierbij is dat je de saus apart laat serveren, een beetje neemt en de rest teruggeeft.
 

Hoe slim uit eten gaan : de knip op zoetigheid.

Traditionele afsluiting van een gangenmenu is het dessert.  Je hunkert naar zoetigheid maar gebruik ook hier wat verstand en beperk de calorieën die je naar binnen speelt.  Je kan ook iemand uit je gezelschap je toetje laten proeven.  Je kan ipv een dessert te nemen ook gaan voor een thee, koffie, frisdrank of digestief wijntje.
 

Hoe slim uit eten gaan : beperk je alcoholgebruik.

Alcohol is natuurlijk een grote boosdoener als we spreken over gewichtsbeheersing en het duurt ook langer vooraleer je weer aan je resultaat kan gaan werken.
Wil je meer weten neem dan een kijkje op mijn website voorgoedslank.be.
 
Succes alvast en welkom in mijn facebookgroep feelgoodcouple community waarin tips en tricks worden gedeeld en jij gelijkgestemde zielen zal ontmoeten.  Een leuke community met mensen die mekaar willen helpen. 
Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ❤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment