FRUIT ETEN EN WELK FRUIT EET JE DAN!Fruit eten en welk fruit eet je dan komt vaak bij ons op omdat we weleens horen dat teveel fruit ook niet goed is en dat bepaalde fruitsoorten teveel suikers bevatten en niet zo goed voor je gezondheid is.  Voor alle duidelijkheid zijn er aan fruit eten nog meer voordelen dan nadelen verbonden.

VOORDELEN: 

Fruit eten en welk fruit eet je dan : de voordelen!

 
Fruit eten is wel degelijk gezond maar zoals bij de meeste voedingsstoffen, met mate.  Fruit levert ons veel voedingsstoffen en zit vaak laag in caloriegehalte.  Verder is bewezen dat het eten van fruit het risico op hart- en vaatziekten verlaagd.  Daarbij is het eten van fruit goed om het risico op bepaalde soorten van kanker zoals long- en darmkanker te verminderen en beperkt het risico op diabetes type 2.
 

Fruit eten en welk fruit eet je dan : de hoeveelheid!

 
Algemeen wordt aangenomen dat het eten van 2 porties fruit wat overeenkomt met een 200 – 250 gram per dag, een gezonde impact heeft op onze gezondheid.   Let wel op dat je het vers fruit niet gaat vervangen door sap van fruit want dan heb je net zoveel suiker binnen als een frisdrank en mis je de voedingsstoffen uit de vezels van het fruit.
Verder wensen we nog mee te geven om het fruit altijd grondig te wassen om vuil, stof en andere mogelijks schadelijke stoffen te verwijderen.
 

Fruit eten en welk fruit eet je dan : de fruitsoorten!


Er bestaan een aantal fruitsoorten. Een mogelijke indeling van fruit is:
 • Zacht fruit, zoals bessen, aardbeien en druiven. 
 • Steenvruchten, zoals kersen, abrikozen, pruimen, perziken, nectarines, kokosnoot en olijven. 
 • Pitfruit, zoals appels en peren.
 • Citrusfruit,  zoals sinaasappels, citroenen en mandarijnen.  
 • Ander exotisch fruit, zoals bananen, kiwi’s en ananassen.
TOP 5: 


Fruit eten en welk fruit eet je dan : de top 5!

 1. De appel : Appels bevatten enorm veel vezels en anti-oxidanten. Bovendien bevatten appels ook andere actieve stoffen die de kans op onder andere beroerte, hartinfarct, kanker en diabetes verminderen.
 2. Abrikoos : Abrikozen zitten boordevol kalium, bètacaroteen, ijzer, vitamine A, C en E. IJzer stimuleert de aanmaak van hemoglobine, dit zorgt ervoor dat er genoeg zuurstof in je bloed terechtkomt.
 3. De banaan : Bananen zijn een bron van goede suikers die omgezet worden in energie. Ze zitten ook vol kalium en vezels. Ons lichaam zet een stof uit bananen om en zorgt voor een relaxed, kalm en vredig gevoel en maakt je dus blijer.
 4. De braambes : Dit minivruchtje bevat heel wat anti-oxidanten, pectine en vitaminen B (B1 en B2), C en E. Vitamine E is goed voor je huid, je spieren, je hart en je bloed.
 5. De blauwe bes : Ondanks het feit dat blauwe bessen enorm veel voedingstoffen bevat, is het een vrucht met weinig calorieën. Blauwe bessen zijn goed voor je hersenen en je bloeddruk en bevatten ook veel anti-oxidanten. Ze hebben een positief effect op het hart en helpen ook tegen veroudering.

 

Fruit eten en welk fruit eet je dan : Hoe bewaar ik fruit!

 
Vers fruit blijft het langst goed door:  
 • Voorkom beschadiging door het voorzichtig te behandelen en goed te verpakken
 • Bewaren in de koelkast, tenzij het gaat om tropisch fruit. Het kwaliteitsverlies verloopt dan langzamer. Fruit dat niet goed rijp is komt wel beter op smaak buiten de koelkast.  
 • Tropische vruchten buiten de koelkast te bewaren. Dat geldt bijvoorbeeld voor ananas en bananen, mango’s en papaja’s. In de koelkast krijgen deze vruchten waterige plekken in de schil en gaan ze snel rotten. 
 • Andere soorten fruit, zoals aardbeien, bessen, bramen en frambozen, zijn kort houdbaar. Bewaren gaat het best in de koelkast in een papieren zak. Aardbeien, frambozen, kersen en dergelijke zijn beter houdbaar wanneer het kroontje en steeltje niet verwijderd worden. 
 • Verschillende soorten fruit gescheiden bewaren, in een afgesloten papieren zak doen. Appels, bananen, peren en perziken produceren veel ethyleen, dit is een stof dat de rijping bevordert. Andere vruchten zijn daar gevoelig voor en kunnen er sneller door bederven.  

Fruit eten en welk fruit eet ik dan : Tenslotte!


Fruit is en blijft goed voor je gezondheid als je het met gezond verstand eet.  Het is uitermate geschikt als tussendoortje en daarvoor zal je zeker de inspiratie vinden op 65 gratis tussendoortjes.
Voor meer tips en tricks en vragen over fruit eten en kiezen zal je vinden in onze facebookgroep voor gelijkgestemde vrouwen.  Dus kom snel naar onze facebookgroep, feelgoodcouple community.
Klik Hier 👇🏻
 
Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ❤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment