7 redenen om te bewegen!

 

Beweging is top, daarom 7 redenen om te bewegen.  Te vaak stilzitten is niet goed voor de algemene gezondheid en zeker niet voor de conditie.  Onze organen hebben nood aan actie en stimulatie.  Denken we vooral aan onze belangrijkste levensspier, het hart dat ervoor moet zorgen dat het bloed rond gepompt wordt.
 

7 redenen om te bewegen : de redenen. 

  1. Door voldoende te bewegen zet je zoals gezegd je hart- en bloedvaten aan het werk waardoor ze sterker worden en daardoor verlaag je rechtstreeks de kans op hart- en vaatziekten.
  2. Door beweging verhoog je je weerstand en wordt je geholpen om stress kwijt te raken.   Bij beweging komen stoffen vrij die stress verlagend werken.  Let wel op bij burn-out of chronische stress met beweging want daar kan je het omgekeerde effect hebben en geraak je niet hersteld van je inspanningen.
  3. Je hebt zeker minder kans op diabetes type 2 omdat je spieren beter en beter worden bij het oppikken van brandstof uit je bloed. Heel belangrijk hierbij ook is een gezond evenwichtig ontbijt en daarmee wil ik je helpen als je mij het formulier :  WAT ONTBIJT JIJ  in te vullen.   Een andere hulp zullen zeker mijn 65 gezonde tussendoortjes zijn en die kan jij ook gratis downloaden door :
  4. Door beweging en of inspanning, neemt de doorbloeding van je hersenen toe en verbetert de werking van hormonen en andere stoffen in je brein.  Het heeft een gunstige invloed op je humeur en zelfs op je verstandelijke functies.  Beweging lijkt ook de kans op vb Alzhaimer en dementie te verminderen.
  5. Wanneer je beweegt 4 tot 8 uur voor het slapen gaan zal dit zeker een positieve invloed hebben op je nachtrust en slaap je sneller in en wordt je minder vaak wakker.   Korter dan 4 uur voor het slapengaan intensief sporten heeft dan weer een negatieve invloed op je slaap.
  6. Door beweging krijg je zeker een betere conditie en sterkere longen.  Wandelen, in de tuinwerken, fietsen zijn een uitstekende vorm van beweging.  Je hoeft helemaal niet tot stervens toe te sporten of een abonnement te nemen voor de fitness.  Simpele dingen helpen je al een hele weg vooruit.  Een eerste zal zoals gezegd een positieve invloed hebben op je gewicht.   Je zal dit veel makkelijker kunnen controleren en zeker behouden.  Wil je nog meer weten over beweging, lees dan veel meer op voorgoedslank.be/beweging
  7. Een laatste punt dat ik met je wil delen is dat beweging ervoor gaat zorgen dat de zogenaamde gelukshormonen vrijkomen zoals serotonine, dopamine en endorfine.  Voor veel mensen met een depressie heeft beweging in openlucht dan ook een positief effect. 
 

 

7 voordelen om te bewegen : Uitgebalanceerd eten.

 
Verder is uitgebalanceerd eten in elke maaltijd van super belang.  10 jaar lang ben ik op zoek geweest naar de juiste combinaties om mijn dag goed te starten, het juiste tussendoor te eten en tijdens mijn maaltijden om mij fitter, mooier en vol zelfvertrouwen te voelen.   De 10 jaar hebben mij gebracht naar het plan dat ik nu heb voor alle vrouwen die er interesse voor hebben en waarvan ik zeker weet dat ik ze kan helpen.  Hieronder heb je de linke en neem alvast vrijblijvend een kijkje op mijn pagina :
 
Altijd welkom in mijn VROUWEN COMMUNITY 👇
 
 

Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ❤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment