10 tips voor de feestdagen!


We zouden het haast vergeten maar ze komen er in snel tempo aan dus graag jouw 10 tips voor de feestdagen.  Het woord zegt het zelf “feestdagen” dus het moet een feest blijven maar met een beetje moeite blijft het ook voor je weegschaal en figuur een feest.


10 tips voor de feestdagen : tip 1 : Start je dag met een goed ontbijt!


Een beetje meer aandacht voor je ontbijt en een uitgebalanceerd ontbijt zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en doorheen de dag minder trek hebt. Veel mensen maken de fout om het ontbijt over te slaan,  zodat ze het overmatige eten of de borrelhapjes alles compenseren. Geen goed idee.
 

10 tips voor de feestdagen : tip 2 : Geniet maar gebruik je verstand!


De dagen voor de feestdagen gaan we vaak ons voedsel beperken om daarna tot en met Kerst en Nieuwjaar te eten alsof ons leven ervan afhangt. Er staat tenslotte een nieuw jaar voor de deur; tijd genoeg voor goede voornemens. Het is geen goede keuze je helemaal te laten gaan om daarna weer een verwoede poging te doen weer een gezond eetpatroon te kiezen of af te vallen. Geniet volop, maar gebruik je verstand en stop als je vol bent.

10 tips voor de feestdagen : tip 3 : Eet voor je honger, niet voor je eetlust!


Het eten met de feestdagen daagt je zintuigen uit: horen, zien, proeven, voelen, ruiken. Allemaal zo lekker maar door je aandacht te verschuiven naar je lichaam komt je geest tot rust en kan je veel meer genieten en de juiste keuzes maken.   
Wees je ervan bewust om meer te genieten van je eten.
Een zeer goede tip is een klein beetje te eten voor je vertrekt naar de feest of je eetfestijn.  Zo kom je niet met honger aan op de feest locatie.
 

10 tips voor de feestdagen : tip 4 : Goed kauwen!


Goed kauwen zorgt voor een betere spijsvertering en ook voor het feit dat je langer gaat genieten van je maaltijden.  Het gaat er trouwens ook voor zorgen dat je sneller dat verzadigde gevoel ervaart.

10 tips voor de feestdagen : tip 5 : Drink met mate!


Alcohol zorgt vaak voor feestvreugde en maakt  het meest stugge gezelschap los. Een goede raad en zeker een goed idee is : “Drink bij elk glas alcohol wat je neemt, ook een glas water.” Drink ook nooit op een nuchtere maag, maar zorg dat je goed gegeten hebt. Pas op met likeurtjes, aperitiefjes end….. want deze bevatten heel veel suiker, waardoor je waarschijnlijk nog meer gaat drinken en eten.
 

10 tips voor de feestdagen : tip 6 : Maak gezonde keuzes!


Je kan altijd gezonde keuzes maken. Niemand kan je dwingen wat dan ook in je mond te stoppen. Gebruik dus deze vrijheid en geniet ervan. Eet bijvoorbeeld fruit als tussendoortje of neem wat ongezouten noten bij de borrel. Kijk daarvoor eens naar ons  GRATIS E-BOOK .
Download hier het e-book :👉 JAAA, IK WIL DIT EBOOK
Chocola boven de 70% is ook lekker en daarbij nog gezond ook.
 

10 tips voor de feestdagen : tip 7 : Eet de eigenlijke Kerstgedachte.


Eten is natuurlijk super lekker maar sta even stil bij de echte Kerstgedachte en het samen komen met vrienden familie en al je geliefden.  Vul je lichaam met meer liefde voor dit gezelschap dan met eten.   Je gaat met eten achteraf gegarandeerd spijt krijgen.
 
 

10 tips voor de feestdagen : tip 8 : Las regelmatig beweging in!


Ga na het eten een half uurtje stappen of wandelen, dit zorgt dat je eten beter verteert en het geeft je nieuwe energie. Van de hele dag binnen zitten word je suf. Bovendien ga je uit verveling snel meer eten en drinken. 
 

10 tips voor de feestdagen : tip 9 : Vraag dingen uit je eten weg te laten!

 
Wees niet te beroerd om te vragen om bepaalde zaken uit je menu te beperken of gewoon weg te laten. Het is trouwens uw keuze om dingen je mond te steken of niet.
 

10 tips voor de feestdagen : tip 10 : Maak zelf een aantal bereidingen!

 
Overal vind je heerlijke recepten voor gezonde, lekkere hapjes. Wij delen graag met je makkelijke en gezonde snacks en waar je ze kan kopen.
Deze kan je downloaden via deze link : 65 gezonde tussendoortjes.
Voor meer tips en tricks kan je zeker terecht bij gelijkgestemde zielen in onze gesloten facebookgroep feelgoodcouple community.
Voor meer inspiratie om na de feestdagen aan de slag te gaan, kan je ook terecht op onze website voorgoedslank.
Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ❤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment