Groene smoothies?

 

Vraag je je wel eens af wat groene smoothies zijn dan gaan we in deze blog alvast proberen om op die vraag je een duidelijk antwoord te geven.  Eén ding staat al zeker vast en dat is als je graag een smoothie drinkt en je wil enkele kilootjes afslanken, kies dan best voor een groene smoothie en het waarom zullen we in deze blog uitleggen.
 

 

Groene smoothies : Wat zijn groene smoothies?

 
Groene smoothies zijn drankjes die bestaan uit groenten (60%), fruit (40%) en water. Niet zo heel raar want door deze samenstelling krijg je in een korte tijd ontzettend veel goede voedingsstoffen binnen en heeft het een positieve invloed op je vochtbalans in tegenstelling tot andere traditionele dranken als koffie end….
Uit een onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de bevolking in ons land niet voldoet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten en de helft van alle mensen aan de dagelijkse hoeveelheid fruit. Dit is natuurlijk veel te weinig! Een groene smoothie is daarom een gezonde en lekkere manier voor volwassenen én kinderen, om toch genoeg groenten en fruit binnen te krijgen om de dag vitaal door te komen.
 

Groene smoothies : Afslanken met groene smoothies?

 
Het gebruik van groene smoothies bij mensen die willen afslanken is een verantwoorde keuze.  Men krijgt zeker de aanbevolen hoeveelheid groenten binnen en tegelijkertijd de nodige hoeveelheid voedingsstoffen.  Het drinken zal zeker bijdragen aan gewichtsverlies.
Bij groene bladgroenten zit de verhouding voedingsstoffen en minder calorieën ook goed.  Daardoor komt het ook dat de meeste groene bladgroenten geschikt zijn om te verwerken in een groene smoothie. Wanneer je één glas groene smoothie drinkt zal je een inname hebben van ongeveer 125 cal terwijl een gewoon ontbijt al snel 450 calorieën zal opleveren.   Hieruit leiden we dus af dat groene smoothies heel goed zijn als ontbijt bij afslankers.
Een groene smoothie maak je best zelf en zonder suiker, honing, siroop of sap.  Gebruik voor de samenstelling ook maar 1 stuk fruit.  Op deze manier ga je een smoothie hebben die je zal helpen met afslanken.
Wil je meer weten en tips en tricks van mij krijgen in functie van jouw gezond ontbijt,  klik dan snel op bijgaande link en vul het formulier in : šŸ‘‡šŸ»

 

Groene smoothies : Welke zijn de meest gebruikte groenten?

Bij een groene smoothie gebruik je best rauwe groene bladgroenten.  De meest gebruikte bladgroenten voor een groene smoothie zijn broccoli, sla, spinazie, avocado, komkommer, courgette en boerenkool.
Wanneer je een smoothie gemaakt hebt en je wil het beste uit je shake halen, drink je hem best onmiddellijk op.  Als je hem wil bewaren doe je dit in de koelkast en drink je hem op als je deze uit de koelkast neemt.
 
šŸ„¦šŸ„¬šŸ„’šŸ„‘šŸ„¦šŸ„¬šŸ„’šŸ„‘šŸ„¦šŸ„¬šŸ„’šŸ„‘
  

Groene smoothies : 3 lekkere gezonde groene smoothies!

 
Spinazie-smoothie met gember en mango : Daarvoor gebruik je 200 gr verse bladspinazie 150 gram mangoblokjes, 1 el munt, 1 tl gember, 50 ml ongezoet kokosmelk en 50 ml water.  
Het klaarmaken van deze smoothie is het raspen van de gember, hakken van de spinazieblaadjes en samen met de mangoblokjes in de blender.  Doe de el munt erbij samen met de kokosmelk en water en blend tot een smeuig geheel.  Smakelijk.
 
Wortel-smoothie : Daarvoor gebruik je 250 gram wortels, halve komkommer, 250 gram verse aardbeien en 2 tot 3 sinaasappels.
Het klaarmaken van deze smoothie is het wassen van de wortels en de komkommer en in grove stukken snijden.  Doe ditzelfde met de sinaasappels en doe samen in de blender en blend tot een gladde massa.  Doe er dan de volledige aardbeien bij en blend opnieuw tot drinkbare massa.   Lekker.
 
Papaja-smoothie : Voor deze sensatie gebruik je 1 papaja, 1 banaan, 100 gram babyspinazie, 1 limoen, 100 ml ongezoet kokoswater en 5-6 ijsblokjes.
Het klaarmaken is het schillen van de papaja en de zaadjes verwijderen.  Schil de banaan en snij deze in twee. Doe in de blender met de babyspinazie.  Snij de limoen in twee en pers uit boven de blender.   Doe er het kokoswater bij en als laatste de ijsblokjes.  Goed blenden tot een heerlijke smoothie.
 
Dit is slechts maar een voorproevertje van wat ik nog voor je heb.   Wil je meer tips en tricks, kom dan alvast in mijn gesloten facebookgroep voor allemaal vrouwen en klik op deze link : 
Deze smoothies zijn geschikt voor afslankers en kunnen gebruikt worden als gezonde tussendoortjes.  Wil je echter hiervoor ook inspiratie, klik dan op mijn gratis e-book :  65 Tussendoortjes
 
Ik heb voor jou als afslanker echter een volledig uitgewerkt plan dat je gewoon moet volgen en gratis bij mijn programma hoort.  Wil je hierover meer weten klik dan snel op mijn  Suzy’s Queensplan in bijgaande link : Dit is mijn compleet plan.
 
 
Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ā¤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment