Opgelet met tussendoortjes!

 
Opgelet met tussendoortjes want ze zijn zo lekker.  Ze zien er zo lekker uit en smaken zo goed.  Hoe vaak hebben we niet een dipje en nood aan een tussendoortje.  Gezonde tussendoortjes die we in een andere blog behandelen geen probleem maar heel vaak gaan we de verkeerde richting uit met onze tussendoortjes want hier is zoet vaak de zonde.


Opgelet met tussendoortjes : Lege calorieën.

Een van de gevaarlijkste valkuilen als je een tussendoortje zoekt, is dat er heel vele lege calorieën in zitten. Met lege calorieën bedoelen we dat de energie die in het tussendoortje zit eigenlijk geen échte voedingsstoffen bevatten, zoals vitamines of mineralen. Ze zijn meestal een bron van veel snelle suikers, verzadigde vetten en nauwelijks eiwitten. Denk maar aan een zak chips, koekjes met veel suiker, enzovoort.  Boodschap is hier dus om de juiste keuzes te maken en gezonde tussendoortjes te kiezen.   Hier is alvast een cadeautje voor je :

Opgelet met tussendoortjes : Snelle suikers.

In tussendoortjes kunnen heel wat snelle suikers zitten.  In bepaalde gevallen kan dat minder kwaad zoals bij fruit.   Suikers in fruitsoorten als bananen, appel end zijn van natuurlijke oorsprong en bevatten ook belangrijke vitaminen, vezels en andere voedingsstoffen.  De snelle suikers in frisdrank, snoep, koeken en ga zo maar verder zijn de boosdoeners voor je gezondheid.
Opgelet met tussendoortjes : Te weinig gezonde vetten en eiwitten.
Er zijn heel wat tussendoortjes die op het eerste zicht gezond lijken maar nauwelijks eiwitten en gezonde vetten bevatten. Veel zogenaamde ‘energierepen’ mogen dan op het eerste zicht wel gezond lijken, ze zijn vaak een bron van snelle suikers die je bloedsuikerspiegel omhoog en omlaag doen gaan. 

Opgelet met tussendoortjes : Ongezonde vetten.


De lekkerste zaken zijn vaak het minst gezond.   Nemen we chocolade of chips.  Deze snachks bevatten heel wat van die ongezonde vetten. Deze vetten zijn meestal verhard en verhit waardoor ze helemaal geen voordelen hebben voor je gezondheid.  Vaak is er ook met aandoeningen zoals hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk en andere nare dingen.  In combinatie met snelle suikers kunnen ze ook moeilijker verteerd worden en het hoge aantal calorieën is ook geen gezondheidsvoordeel.
Wil je echter nog meer lezen over tussendoortjes ga dan naar :
 
  

Opgelet met tussendoortjes : Te snel, te veel.

Tussendoortjes zijn zo lekker en daarom eet je er snel teveel.   Dat is zowel het geval voor gezonde als ongezonde tussendoortjes.  Fruit is super maar teveel is ook teveel.  De calorieën die je dan binnenkrijgt zullen ook snel oplopen.   Tussendoortjes met mate eten is dus hier ook de boodschap.
Tussendoortjes zijn vaak dikmakers, maar dat hoeven ze niet te zijn. Maak de juiste keuze, en je gezondheid zal er juist door verbeteren!
In combinatie met een gezonde levensstijl zijn gezonde tussendoortjes de basis voor een gezonder leven.  
Om inspiratie, tips en tricks in dit geheel te krijgen, ben je alvast welkom in mijn besloten facebookgroep uitsluitend voor vrouwen :
Lees je graag meer over de combinatie van gezonde tussendoortjes en een gezond eetpatroon, ga je best eens kijken op mijn site : ( klik op de afbeelding) 
 👇👇👇👇👇

Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ❤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment