Wat is slimmer tussendoortjes eten of niet eten.  Het antwoord lijkt mij zeer duidelijk en het is altijd slimmer om een tussendoortje of een snackje te eten dan niet te eten.  Maar wees ook verstandig in de keuze van tussendoortjes want je kan snel je lichaam zien groeien omdat je steeds naar die calorierijke tussendoortjes grijpt.
 
Wat is slimmer tussendoortjes eten of niet eten!  Waarom eten?
Mensen zullen eten om twee redenen.  De eerste reden en de logische denk ik is honger.  Een tweede reden is zin of goesting in iets.  Dit zijn twee tegengestelden en zijn in feite twee totaal verschillende processen.  Honger is een behoefte aan voedsel.  Het is een lichamelijke reactie om ervoor te zorgen dat je lichaam de brandstof krijgt die nodig is om te functioneren.
Zin of goesting is een zintuiglijk of psychologische reactie dat vraagt om eten omdat er iets heerlijk uitziet of je er naar verlangt.

GOOD FOOD = GOOD MOOD
 
Wat is slimmer tussendoortjes eten of niet eten! Onze bloedsuikerspiegel.
Onze bloedsuikerspiegel speelt de hoofdrol in het ganse eetproces doorheen de dag.  ’s Morgens nuttigen we ons ontbijt en gaan aan de slag.   Rondom 10 begint onze maag gaan samen te trekken, bepaalde stoffen af te geven en komt het gevoel dat we iets moeten eten.  Nu is het belangrijk dat we naar de juiste tussendoortjes grijpen en niet naar de caloriebommen.  
Een e-book van gezonde tussendoortjes vind je op voorgoedslank.be/gratis. 
Na ons tussendoortje kunnen we weer verder tot aan het middageten.  Dit proces gaat zich herhalen in de namiddag en dit rondom 15 uur.  Weerom gaat ons lichaam vragen om iets te eten.  ’s Avonds gaan we onze maaltijd nemen en is het best dat we daarna niets meer eten of een magere snack.  Het ganse proces is te vergelijken met een rollercoaster waarbij die start bij het ontbijt.  Daarom is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag.  Wil je hierover meer weten vul dan het formulier watontbijtjij.be in en kunnen we connecteren.
Het wordt allemaal wat duidelijker op het schema hieronder maar merk wel op dat op het hoogste puntje er telkens een minimale vetopslag is maar gedurende ons leven zijn dat heel wat kilo’s en dat verklaard vaak waarom mensen hun lichaam uitzet.
 
 
Wat is slimmer tussendoortjes eten of niet eten! Kies voor gezonde tussendoortjes.
Omdat we al vaak de gewoonte hebben tijdens onze reguliere maaltijden teveel calorieën te eten is het super belangrijk om bij de keuze naar tussendoortjes voor gezonde tussendoortjes te gaan.  Dat is niet altijd even makkelijk en nog moeilijker is vaak waar je ze koopt.   Daarom heb ik voor de mensen die daarin interesse hebben een e-book dat je gratis kan downloaden op voorgoedslank.be/gratis.  Hierin staan gezonde tussendoortjes met opgave waar je ze koopt en een handige printversie zodat je steeds alles bij de hand hebt.
Wil je nog meer over dit onderwerp weten en wil je tips en tricks, kom dan in mijn facebookgroep feelgoodcouple community.  Dit is een omgeving voor gelijkgestemde vrouwen die allen hun eigenste doel willen bereiken.

Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ❤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment