Wat is motivatie. Bij motivatie is één ding heel duidelijk en dat is dat motivatie iets is dat van binnenuit moet komen.  Je kan mensen motiveren om iets te doen of te bereiken maar als de drang om te slagen en vol te houden niet groot genoeg is zal het resultaat navenant zijn.  Voor mij is motivatie het brandend verlangen om iets te behalen, bereiken, bekomen of verwezenlijken wat van mezelf is.
 
 

Wat is motivatie? : Mens en motivatie? 

Als we er het woordenboek op naslaan zijn er diverse verklaringen voor motivatie.  Duidelijk is wel dat het een individueel item is wat te vertalen is naar een drift, beweegredenen, innerlijke drijfveer, motief, stimulans, reden om iets te bereiken.
Het dagelijks leven zet mensen aan om in zekere mate gemotiveerd te zijn, zoals leren, presteren, werken en sociaal gedrag hangt voor een belangrijk deel af van de motivatie en het resultaat dat we hierin bereiken. 
Omdat motivatie met alles dat een mens tot handelen beweegt te maken heeft, is het een complex onderwerp waarover vele verschillende theorieën en perspectieven geformuleerd zijn.
Als je meer over dit onderwerp leest en graag allerlei tips en tricks hebt, lees dan verder in :  
 (Klik op de link 👇)
 
Voor mij is motivatie de wil om iets wat je echt wil, ook te gaan verwezenlijken.  Het is een onmeetbare drang, een brandend verlangen naar het vooropgestelde.
 

Wat is motivatie : Welke soorten motivatie? 

Er zijn twee verschillende soorten van motivatie in het algemeen die echter wel een rechtstreekse invloed op mekaar hebben en dus eigenlijk onlosmakelijk met mekaar verbonden zijn.
  1. De eerste vorm van motivatie is de intrinsieke motivatie.  Deze motivatie ontstaat binnen in jezelf.  Jij alleen bent verantwoordelijk voor deze motivatie omdat je iets wil bereiken, bekomen, vermijden waar je in gelooft.  Iemand die bijvoorbeeld een alcoholverslaving heeft en die niet 100% zelf gemotiveerd is om er van af te raken, zal zo goed als nooit slagen.  De drang moet onuitputtelijk zijn en de waarom zeer duidelijk.  Dit is bijvoorbeeld hetzelfde bij rokers.  Als de super motivatie er niet is en het eindresultaat niet gedefinieerd, zal het zeer moeilijk worden.  Hetzelfde is voor mijn item het geval.  Er zijn zoveel excuses om NIET voorgoed slank te zijn waarvan ik wel een hele boekenkast vol kan schrijven, van zij die slagen is het groepje beperkter.  En waarom want het geeft je zoveel gezondheidsvoordelen dat ik eigenlijk   niet goed begrijp waarom vrouwen als wij het niet doen.  Vaak heb ik de indruk dat het na een bepaalde leeftijd niet meer hoeft voor velen.  Ik vind dit heel jammer. Ik start in mijn traject met vrouwen die echt resultaat willen dan ook met het begin en voor mij zijn dat de gezonde tussendoortjes.  

2 Bij extrinsieke motivatie spelen invloeden van buitenaf een zeer belangrijke rol.  Dit kan voor jezelf zijn      door bijvoorbeeld een opleiding te volgen om op te klimmen op de bedrijfsladder en zo een deur te          openen voor een hoger salaris.  Extrinsieke motivatie kan ook de spiegel zijn van iemand die bereikt          heeft wat jij wil bereiken.  Reclame speelt ook geen onbelangrijke rol in het bepalen van de mate van          extrinsieke motivatie.
 
Samenvattend kunnen we stellen dat intrinsieke motivatie vooral uit jezelf komt en omdat het resultaat voor jezelf is.  Gezond evenwichtig eten om voorgoed slank te zijn is een interne prikkel omdat je de gezondheidsvoordelen van een gezond gewicht onder ogen ziet.
Op mijn website kan je omtrent het genoemde van voorgoed slank te zijn en volledig uitgeschreven en toepasbaar plan vinden gebaseerd op mijn 10 jaar lange zoektocht :
 
 
Extrinsieke motivatie zet je aan om iets te doen waar een beloning of een resultaat tegenover staat bijvoorbeeld een cursus volgen om een gesprek te bekomen voor een salarisverhoging.
Motivatie haal je ook vaak uit andere mensen, de mens is van nature een kuddedier dus het bij andere mensen zijn, praten, sporten, informatie delen of noem maar op, kan voor velen een super motivatie zijn.
Wil jij dat ook, kom dan zeker naar mijn groep allemaal vrouwen met dezelfde motivatie :

Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ❤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment