Smoothies : Wat zijn smoothies?Wat zijn smoothies?  Zo een mooi woord en zo vaak gebruikt, niet? Wel smoothies zijn meestal koude romige drankjes met fruit of groenten.  Het zijn niet-alcoholische dranken.  De basis van een smoothie is doorgaans een melkproduct aangevuld met ijs en vers fruit of groenten.  Een blender of staafmixer zal het instrument zijn om deze ingrediënten tot een gladde drinkbare massa te mixen.  In speciaalzaken wordt ook vaak yoghurt gebruikt, ingevroren fruit of groenten en soms wordt een zoetmiddel toegevoegd.  
Smooth is een vertaling en komt eigenlijk uit het Engels en betekent zonder stukjes, glad of drinkbaar, als vloeistof.

 

Smoothies : Waar zijn smoothies ontstaan?


Smoothies lijken oorspronkelijk afkomstig uit warmere landen zoals India, het Middellands Zeegebied en het Midden-Oosten, waar dit wordt gemaakt met vruchten, yoghurt en honing. Voor de samenstelling wordt soms ook wel water gebruikt.
 

Smoothies : Welke soorten smoothies zijn er?

 
Zoals je kan vermoeden komen smoothies voor in alle vormen en omstandigheden.  De meest voorkomende smoothies zijn echter fruitsmoothie, groentesmoothie, ijssmoothie, yoghurtsmoothie en watersmoothie.  De vorm van de smoothie heeft te maken met de vloeistof die eraan toegevoegd wordt of het product waarmee deze gemaakt is.
 

Smoothies : Wat zijn de voor- en nadelen van smoothies.

 
Laten we beginnen met de nadelen van smoothies. Zoet wil zeggen suiker.  De toegevoegde producten en natuurlijk ook het fruit bevatten redelijk veel suiker.   Zoetstof om de sweet tast te krijgen zijn eigenlijk toegevoegde suikers.  Je zal begrijpen dat toegevoegde suikers een dikmaker zijn net als suikers die uit het toegevoegde fruit vrij komen.  Smoothies zijn dus niet direct de beste keuze voor intensieve afslankers.
Als tussendoortje zou ik zeker geen smoothie met zoetstof aanraden als je wil afslanken of op gewicht blijven.  
Je kan wel mijn gezonde tussendoortjes vinden als je klikt op volgende gratis link : 65 gezonde tussendoortjes.
Ten tweede zijn de aanwezige suikers niet de beste vrienden van je tanden en kan het tandglazuur aangetast worden.   Na het gebruik van een smoothie kan je best naspoelen met een glas gewoon water.
Bij de voordelen is het belangrijk om te weten dat dus de meeste smoothies gemaakt worden met groenten en of fruit.   In groenten en fruit zitten essentiële vitaminen en mineralen die wij als mens nodig hebben.  Doorgaans eten wij ook te weinig groenten en fruit dus is dit een voedzaam element bij het drinken van een smoothie.
Alles van begin- tot het eindproduct zit in de blender of mixer dus in principe gaan er geen essentiële bestanddelen verloren.  Alle vrijgekomen vezels uit groenten of fruit blijven aanwezig in de drank.  Vezels zijn eveneens noodzakelijk voor ons lichaam en waar we doorgaans te weinig van binnen krijgen.  Algemeen kan men echter stellen dat wij in onze hedendaagse samenleving te weinig vitaminen en mineralen binnen krijgen en dat kunnen we rechtstreeks vertalen in te weinig groenten en fruit eten.
Uitgebalanceerde maaltijden zijn daarom essentieel en vooral veel kleur op je bord in de juiste samenstelling.  Ik kan je hierbij helpen of als je inspiratie nodig hebt kom dan in mijn facebookgroep 
(Klik op de foto en kom in mijn vrouwengroep 👇🏻)

 

Smoothies : Waarom zouden we een smoothie moeten drinken?


Vooreerst kunnen we stellen, als we naar de samenstelling zien en hoe we een smoothie moeten maken, dat het poepsimpel klaar te maken is en dat we snel voedzame stoffen binnen krijgen.

 Voor de ontgifting en ontzuring want veel mensen hebben een leefpatroon met thee, koffie en alcohol. Dit zorgt onmiddellijk voor de opbouw van zuren. Deze zuren kunnen geneutraliseerd worden door het drinken van sappen en smoothies. Deze smoothies en sappen stimuleren de ingewanden, lever en nieren, wat helpt bij het afbreken van schadelijke stoffen in ons lichaam. 
Het geeft meer energie en voeding want smoothies en sappen zitten vol met levende elementen die het verteringsproces ondersteunen, wat betekent dat je darmflora, lever en alvleesklier niet zo hard hoeven te werken om je lichaam van alle noodzakelijke voedingsstoffen te voorzien. Dit spaart je lichaam energie waardoor je je niet futloos voelt na het drinken van een smoothie. 
Doordat het blenden van de smoothie de samenstelling van het fruit en de groente doorbreekt is ons lichaam in staat tot 99% van de voedingswaarde van het fruit en de groente te absorberen. 
Voor diegene die het gevoel hebben een extra boost te kunnen gebruiken is dus niets beter dan een rauwe smoothie elke dag met meer energie en een langer uithoudingsvermogen tot gevolg.
 

Smoothies : Wat is een groene smoothie?

 
Een groene smoothie is een drankje dat bestaat uit groenten (60%), fruit (40%) en water. Niet zo heel raar want door deze samenstelling krijg je in een korte tijd ontzettend veel goede voedingsstoffen binnen en heeft het een positieve invloed op je vochtbalans in tegenstelling tot andere traditionele dranken als koffie end….
Uit een onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de bevolking in ons land niet voldoet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten en de helft van alle mensen aan de dagelijkse hoeveelheid fruit. Dit is natuurlijk veel te weinig! Een groene smoothie is daarom een gezonde en lekkere manier voor volwassenen én kinderen, om toch genoeg groenten en fruit binnen te krijgen om de dag vitaal door te komen.
 

Smoothies : Wat is een fruitsmoothie?

 
Fruitsmoothies zijn gemaakt van verschillende soorten (doorgaans 2) vers of bevroren fruit. Hierdoor zijn ze rijk aan vezels, vitamines, mineralen, antioxidanten en andere gezonde stoffen die in fruit voorkomen. Fruitsmoothies hebben veel voordelen voor je gezondheid. Weet dat bevroren fruit weinig of niets van de voedzame stoffen verliest.


Wil jij een pdf met héérlijke recepten van smoothies ?
👇🏻👇🏻👇🏻


Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ❤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment