Belangrijkste voedingsstoffen voor vrouwen doorheen de jaren!


Belangrijkste voedingstoffen voor vrouwen doorheen de jaren.Vrouwen zijn zoals men vaak zegt complexe wezens dus laten we eens even stilstaan welk de belangrijkste voedingsstoffen voor vrouwen doorheen de jaren zijn.  We pikken de leeftijdscategorieën per 10 jaar zodat je jezelf een idee kan vormen waarin jij zit en wat voor jou de belangrijkste aandachtspunten hierin zijn.
Gezond ouder worden willen we immers toch allemaal, niet?


Belangrijkste voedingsstoffen voor vrouwen doorheen de jaren : tussen 20 en 30 jaar.

Het allerbelangrijkste in deze categorie is hydrateren.  Het is ook het makkelijkst om te vergeten.  Zit je nog op school, werk je al of wat dan ook, probeer dagelijks minstens twee liter water te drinken.  Op mijn website vind je blogs waarin het nut van water en je lichaam zorgvuldig wordt uitgelegd. 
Snack verstandig is vaak een cliché maar ook een waarheid als een koe.  Je kan niet genoeg aandacht besteden aan gezonde tussendoortjes en daarom heb ik voor jou deze handige gratis hulp :
(klik op de afbeelding)

Tot halverwege je twintiger jaren bouw je nog steeds bot op. Houd ze sterk door calcium en foliumzuur tot je te nemen. Goede bronnen hiervoor zijn onder andere yoghurt, verrijkte non-zuivelmelk, vaste tofu en sardientjes.

Belangrijkste voedingsstoffen voor vrouwen doorheen de jaren : tussen 30 en 40 jaar.

Jammer genoeg kan je in deze categorie niet meer eten als een tiener en je gewicht op peil houden. Vanaf een bepaalde leeftijd en vaak is dat om je 30 jaar vertraagd je stofwisseling en begin je ook als vrouw spiermassa te verliezen.  Speel daarop in door volkoren granen, verse producten en water te consumeren in plaats van wit brood, gebak en suikerhoudende dranken.  Ik heb hiervoor tal van gratis blogs die je zeker wegwijs maken :

👉voorgoedslank.be/blog

Steeds meer vrouwen kiezen voor kinderen na hun dertigste.  Ben jij ook zo iemand zorg dan voor voldoende foliumzuurinname. 
Je spiermassa neemt vanaf je dertigste elke 10 jaar met ongeveer 5 procent af. Om het op peil te houden, dien je aan krachttraining te doen en voldoende hoeveelheden eiwitten te eten, wat spierverlies helpt te beperken.

Belangrijkste voedingsstoffen voor vrouwen doorheen de jaren : tussen 40 en 50 jaar.

Wees jezelf bewust dat je cholesterolspiegel en bloeddruk stijgen naarmate de menopauze dichterbij komt.  Wees hiervoor aandachtig en bescherm je hart door regelmatig te bewegen en hartvriendelijke voeding te eten.  Goede keuzes maken zijn essentieel net als gebruik van voldoende verse groenten en fruit.  Matig je alcoholgebruik en vermijd transvet dat in bewerkt en gefrituurd eten zit.  Een erg leuke tool die je maandelijks gratis kan bijwonen en die je helpt in de supermarkt de juiste producten te herkennen is mijn masterclass :


Vitaminen D zorgen voor een goede werking van het immuunsysteem, een hoog energieniveau en beschermt tegen borst- en darmkanker.  Ik moet je niet vertellen hoe belangrijk dit is gezien de afgelopen pandemie.  Weet dat vrouwen na hun 40 jaar verminderde vitaminen D hebben.
Antioxidanten zoals vitamine A, C en E vertragen celschade en gaan veroudering tegen.  Deze stof tref je veel aan in citrusvruchten, wortelen, noten enz.....

👉voorgoedslank.be/voeding/recepten

Deze categorie is echter ook mijn doelgroep waar ook ikzelf deel van uitmaak.  Wil jij meer weten over dit alles en je persoonlijke situatie bespreken :


Ik heb ook een gesloten facebookgroep voor enkel vrouwen waarin ik vaak live te zien ben, je vragen kan stellen en waar we mekaar vooral motiveren : https://www.facebook.com/groups/feelgoodcouplecommunity


Belangrijkste voedingsstoffen voor vrouwen doorheen de jaren : tussen 50 en 60 jaar.

Het risico op hartaandoeningen neemt toe bij vrouwen na de leeftijd van 55 jaar. Vezels helpen de cholesterolspiegel te verlagen, wat goed is voor de gezondheid van het hart. Vezels zorgen ook langer voor een verzadigd gevoel, wat helpt om je gewicht onder controle te houden.
Verhoog je inname van omega-3 vetzuren. Haal deze vetzuren uit vette vis zoals zalm, wat rijk is aan de lange keten omega 3-vetzuren EPA en DHA. Walnoten en gebroken lijnzaad hebben een hoog gehalte ALA, een Omega-3 vetzuur die kan bijdragen om de cholesterolspiegel te verlagen.
Overweeg een omega 12 supplement.

Belangrijkste voedingsstoffen voor vrouwen doorheen de jaren : boven 60 jaar.

Blijf bewegen. Wanneer de kinderen het huis uit zijn en de werkdruk vermindert, krijg je meer tijd om van het leven te genieten. Leer een nieuwe taal, ga op dansles, ga vaker een dagje uit met je partner. Wat je ook doet, blijf regelmatig bewegen en raadpleeg je arts alvorens aan een zware cardio- of krachttraining te beginnen.
Eet genoeg? Medicijnen, een vertraagde stofwisseling, een verandering in smaakperceptie en andere factoren dragen bij aan een verminderde eetlust vanaf ons zestigste levensjaar. Experimenteer met een breder scala aan voedingsmiddelen, terwijl je je richt op goede voeding. Eet samen met vrienden. Gebruik indien nodig ook maaltijd vervangende dranken, er zijn er heel goede op de markt die alle essentiële stoffen bevatten en uitgebalanceerde voeding bieden.
Onze darmgezondheid verandert naarmate we ouder worden. Het aantal goede bacteriën neemt af en onze dunne darm neemt ook niet meer zo goed voedingsstoffen op. Gebruik probiotica om de groei van goede bacteriën te stimuleren. Goede bronnen zijn onder andere yoghurt en gefermenteerde voeding zoals zuurkool en Kimchi (verzonken groente).

Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie achter te laten ❤

Ik hoop natuurlijk van wel elke week schrijf ik met plezier verder te helpen met wonderbaarlijke tips en strategieën zodat jij jouw succesvolle resultaat zonder dat je tijd opoffert voor familie & plezier.

De el  dit gerust met vriendinnen? Elke vrouw verdient het?
Wil je alvast alvast een leuk hebbeding : GRATIS E-BOEK 65 TUSSENDOORTJES


Heb jij een vraag: wellnessconsulente.suzy@gmail.com
Elke maandag    post ik een nieuw blogartikel. 
Op woensdag    maak ik een nieuwe video >>     YOUTUBE kanaal

Liefs & knuffels
                

0 Comments

Leave a Comment